Newsflash

Alain Monie, CEO van Ingram Micro, is opgenomen in de top 100 van de meest invloedrijke bestuurders van het gerenommeerde Amerikaanse IT-tijdschrift CRN. Ook komt Monie voor in de TOP 25 van de belangrijkste bestuurders in de IT.

BlackBerry komt volgens geruchten volgend jaar met twee nieuwe toestellen. Allereerst is daar de Z50. Het gaat hierbij om een full touch 5,2” smartphone met een resolutie van 1920 * 1080 en een quad-core processor. Daarnaast lijkt de Q30 uit te komen. Dit is een 4” telefoon met een 2,3 GHz CPU en 3 GB werkgeheugen.

Apple heeft Foxconn, het Chinese bedrijf dat de iPhone assembleert, om in een van hun fabrieken de fabricage van de 5C te stoppen en alles en iedereen op de 5S te zetten. Dit bericht komt nadat in Amerika het onderzoeksbureau Fiksu meldt dat er 3 keer zoveel iPhone 5S smartphones worden geactiveerd dan de 5C.

Apple heeft nog maar net iOS 7 vrijgegeven of de volgende versie 7.1 staat al weer klaar. Apple developers kunnen de nieuwe software downloaden. Ook deze update is alleen beschikbaar voor de iPhone 4 of hoger.

Op dit moment is het nog niet bekend welke nieuwe functionaliteit deze beta heeft en welke bugs worden opgelost.

Google komt met een aanpassing  van de ingebouwde camera applicatie (api). Het was de bedoeling dat deze nieuwe api al uitkwam in de eerste release van Android 4.4 Kitkat maar na tien maanden was het project nog niet afgerond. Nu dus wel. Er worden meerdere nieuwe formaten ondersteund, gezicht herkenning, ‘burst mode’ (een reeks foto’s nemen snel achter elkaar en nog een aantal andere verbeteringen.

Er komen steeds meer geruchten dat de overname van de Engelse distributeur 20:20Mobile door het Amerikaanse Brightstar aanstaande is. Nog niets definitiefs zo lijkt het maar de gesprekken schijnen in een afrondende fase te zijn. Telebeeld houdt je op de hoogte.

Microsoft heeft vandaag een gelanceerd voor je Windows Phone 8 smartphone waarmee je op afstand je PowerPoint presentatie kan besturen. De app, Office Remote, laat je in een presentatie doorklikken naar de volgende sheet of weer terug. Ook krijg je notities op je telefoon te zien. Iets dat al jaren beschikbaar is bij Apple.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel