Newsflash

Carphone Warehouse, de eigenaar van The Phone House in Nederland, heeft haar half jaarcijfers bekend gemaakt. Hun verkopen stegen in vergelijking met 12 maanden eerder met 8,3%. Totale omzet kwam uit op € 1,869 miljard. Helaas is er geen verdere informatie over TPH NL. Wel gaan er al jaren geruchten dat het in Nederland nooit echt goed is gegaan met het bedrijf.

Snapchat durft wel. Wees het bedrijf eerst een bod van US$ 3 miljard af van Facebook, nu komt naar buiten dat het daarna een bod van maar liefst US$ 4 miljard afwees Google. Snapchat is een app die andere tijdelijk toegang geeft tot foto’s en daarna worden de foto’s gewist. Iedere dag worden er meer dan 350 miljoen van deze snel en vanzelf verdwijnende foto’s gedeeld.

Het aandeel Apple sluit hoger in Amerika, Dit op rapporten van analisten dat vooral de nieuwe iPhone 5S goed verkoopt. Verkopen van de iPhone 5C lijken stabiel te zijn, terwijl de iPad Air schaars aan het worden is. Apple sloot 1,6% hoger op dit nieuws.

Samsung vergroot haar wereldwijde smartphone-marktaandeel in het derde kwartaal, volgens het onderzoeksbureau Gartner. Samsung verkocht 46,11% meer telefoons dan 12 maanden en kwam uit op 80,4 miljoen stuks. Apple verkocht er volgens Gartner ruim 30 miljoen en dat is een stijging van 25%. Hiermee kwam Samsung’s markaandeel uit op 32,1% terwijl Apple zakt naar 12,1%. Huawei is derde. 81,9% is Android, 12,1% iOS en 3,6% Windows Phone.

LG’s gebogen telefoon, de Flex, is te koop in Amerika. Het toestel is goedgekeurd door de Telecom autoriteit FCC en gaat je meer dan US$ 1000 kosten. Dus waarschijnlijk toch maar even niet.

Huawei kondigt de Ascend P6S aan. Het gaat hierom een upgrade van de succesvolle P6 en wordt het eerste Huawei toestel met hun eigen octa-core processor. Verdere technische specificaties, beschikbaarheid en prijzen zijn nog niet bekend. Overigens wordt vanaf januari Android 4.4 KitKat uitgerold naar de Ascent P6.

Nokia’s nieuwe Windows 8.1 RT tablet, de 2520, gaat vanaf 22 november verkocht worden door AT&T voor US$ 400 (€ 296). Het is nog steeds niet bekend of Nokia deze tablet ook in Nederland gaat verkopen. Schande.

Apple staat op het punt om het Israëlische bedrijf PrimeSense voor US$ 345 miljoen (€ 256 miljoen) over te nemen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in 3D bewegingssensoren die onder andere ook gebruikt worden in Microsoft’s Kinect sensor voor de Xbox 360.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel