Newsflash

Jerry Shen, CEO van Asus, heeft tijdens een bijeenkomst met investeerders bekend gemaakt dat zij volgend jaar vijf miljoen smartphones willen gaan verkopen. Begin januari, tijdens de CES beurs, komen zij met verscheidene nieuwe modellen. Op de tablet-markt wil Acer graag nummer drie, na Samsung en Apple, blijven. De verwachting is dat zij volgend jaar ruim 12 miljoen tablets gaan verkopen.

De andere Finse mobiele telefoonfabrikant Jolla, wel opgericht door oud-Nokia medewerkers, heeft bekend gemaakt dat hun eerste smartphone, die draait op een Firefox-achtige operating systeem Sailfish, op 27 november 2013 in Helsinki verkocht gaat worden. Het toestel krijgt een 4,5” scherm met een schamele resolutie van 960 * 540, dual-core 1,2 GHz processor en een 8 MP camera. Dit alles te koop voor € 399. De Jolla is te koop in 9 verschillende kleuren en geeft de gebruiker de mogelijkheid om zelf aan te geven welke apps bij levering geïnstalleerd moeten zijn. 

Meer duidelijkheid over de controversiële regio-lock op de Samsung Note 3. Samsung geeft toe dat zij deze restrictie hebben ingevoerd om zogenaamde grijsimporten tegen te gaan.  Hoe kan jij deze lock omzeilen? Heel simpel. Wat moet gebeuren is dat je minstens vijf minuten belt of gebeld wordt met een simkaart van de regio waarvoor je Samsung verkocht is. Hiermee wordt de lock opgeheven en kan je iedere simkaart in het toestel gebruiken. Dat je het maar weet.

De bekende app-maker Snapchat heeft een overname bod van Facebook van maar liefst US$ 3 miljard (€ 2,2 miljard) afgewezen. In Amerika wordt Snapchat gebruikt door 9% van de volwassen mobiele telefoongebruikers. Volgens insiders vond men het bod niet aantrekkelijk genoeg.

Een verrassende wending in het patentenproces van Apple tegen Samsung. Samsung ontkent niet meer dat het Apple’s patenten heeft geschonden en dat het schuldig is. Waar Samsung wel problemen mee heeft is het bedrag dat Apple eist. En inderdaad ontkennen heeft geen zin.

Apple heeft haar iBook app gemoderniseerd en de app past nu beter in Apple’s nieuwe operating systeem iOS 7.

De lelijke ‘houten’ achtergrond is verdwenen en iBook zit er strakker uit. Eigenlijk best wel mooi.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel