Newsflash

In Italië is de belastingdienst samen met Justitie een onderzoek begonnen naar vermeende belastingontduiking van Apple. Apple boekte ruim € 2 miljard weg via een dochteronderneming, die gevestigd was in Ierland. In Ierland geldt een veel gunstiger belastingklimaat voor het Amerikaanse bedrijf. 

Google komt met de Moto G. Een 4,5” smartphone met een resolutie van 1080 * 720 en een quad-core 1,2 GHz processor en 1 GB werkgeheugen. De 8 GB variant, uitgerust met Android 4.3 KitKat, gaat slechts US$ 179 (€ 133) kosten. Niet de goedkoopste Android telefoon maar toch wel scherp geprijsd. Toestel komt internationaal op de markt maar waarschijnlijk niet in Nederland. In ons land worden officieel geen Motorola telefoons meer verkocht. Of toch wel. Tech Data heeft namelijk de Europese rechten gekregen voor de distributie van de Moto G. In Engeland is het toestel al te koop bij onder andere O2 en Phones 4U. Nog even afwachten maar het kan dus zo maar gebeuren dat de Moto G ook in ons land op de markt komt.

BlackBerry maakt bekend dat de investering van US$ 1 miljard (€ 746 miljoen) door het consortium onder leiding van Fairfax International is afgerond. De interim CEO Chen is uiteraard erg blij met het geld en hoopt hiermee BlackBerry opnieuw te gaan opbouwen. Wij wensen hem veel succes.

Hetzelfde BlackBerry heeft wederom een vrouw aangesteld als MD voor UK en Ierland. Alexandra Zagury is de tweede vrouw die deze positie bekleedt. Zagury was hiervoor VP Sales voor Zuid-Afrika en Turkije. Haar Engelse voorganger Rob Orr vertrekt naar Samsung. In Nederland is Eric Bos aangesteld door BlackBerry als de nieuwe MD Benelux. Bos heeft een succesvolle carrière achter de rug bij onder andere Motorola en Fellowes en werkte al bij BlackBerry in Nederland.

Er zijn sterke geruchten dat Nokia hun nieuwe tablet de Lumia 2520 voorlopig niet in Nederland op de markt gaan brengen. Dat zou jammer zijn want de specificaties van deze Nokia tablet zijn goed. Het is de eerste tablet met een 6,7 MP camera met een Zeiss lens.

Nokia komt met een nieuwe foto-app voor hun PureView camera. Dus heb je een Lumia 1520, 1020, 920, 925 of zelfs een 928 dan komt deze refocus app zeker van pas. Je kan namelijk, nadat je een foto hebt gemaakt, later nog bepalen op welke object je de foto scherp wilt maken. En het werkt echt, dat hebben wij in de praktijk gezien.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel