Newsflash

Forse EBITDA (operationeel resultaat) daling bij T-Mobile in Nederland in het derde kwartaal. Het netwerk realiseerde een marge van € 116 miljoen en dat is een daling van 18,9% in vergelijking tot vorig jaar. De omzet bleef ongewijzigd staan op € 412 miljoen. Wel steeg het aantal abonnementen met 57.000. En dat is fors. T-Mobile maakt geen netto winstcijfers voor Nederland bekend.

Mobiele telefoon chipsbakker Qualcomm heeft haar derde kwartaalcijfers gepresenteerd. De omzet is met 33% gestegen naar € 4,8 miljard en de winst is uitgekomen op € 1,1 miljard en dat is 18% hoger dan vorig jaar.

Analisten hebben berekend dat Microsoft bijna US$ 2 miljard (€ 1,48 miljard) per jaar verdient op ... Android licenties. Microsoft heeft verschillende licentieovereenkomsten afgesloten met onder Google. Dezelfde analisten concluderen dat Microsoft meer op Android verdient dan op hun eigen Windows Phone 8.

Als een eindgebruiker naar een Apple store gaat met een gebroken scherm dan wordt nu het toestel automatisch omgeruild voor een gerefurbished toestel. Natuurlijk tegen betaling. In Amerika lijkt daar nu verandering in te komen. Voor US$ 149 (€ 107) wordt je gebroken scherm met een vervangen voor een nieuw scherm. Een nieuwe batterij gaat je zo'n US$ 79 (€59) kosten en een 'home'-knop voor je 5C US$ 29 (€ 22). Wij zijn benieuwd of Apple die ook in ons land gaat doen.

Herwin van der Kamp volgt Xander de Rijk op als Algemeen Directeur bij Telecombinatie, de grootste onafhankelijke mobiele telefoonketen in Nederland. Van der Kamp heeft hiervoor bij Tele2 gewerkt in Nederland en Oostenrijk. Xander de Rijk gaat aan de slag buiten Telecombinatie.

Telebeeld heeft het vaak over hoe telecomretail er in de toekomst gaat uitzien. Misschien is die toekomst er nu al bij Coolblue. Deze webshop heeft net zijn vijfde winkel in Amsterdam geopend. De andere winkels staan in Utrecht, Groningen, Rotterdam en Eindhoven. Voorlopig komen daar geen winkels bij. Coolblue's winkelconcept is eenvoudig. Allereerst kan je er online bestelde producten ophalen. Daarnaast is er een ruime serviceafdeling in iedere winkel en is het een soort showroom. Kijk dat is nu retail anno 2020. En daar kan bijvoorbeeld Telecombinatie nog heel veel van leren.

Er zijn foto’s opgedoken over de nieuwe HTC M8. Dit toestel, dat voortborduurt o de One Max, moet het belangrijkste toestel van HTC in 2014 worden. De smartphone zou gaan draaien op een 2.2 GHz octo-core processor met 3 GB werkgeheugen. Het 5.2” scherm krijgt een resolutie van 2048 * 1080.

 Werkt BlackBerry aan een nieuwe tablet de PlayBook 2? Er zijn geruchten dat de nieuwe interim CEO Chen wel gecharmeerd is van dit idee. Maar als je herinnert hoeveel het bedrijf op de eerste PlayBook heeft moeten afschrijven, lijkt dit niet echt waarschijnlijk.

Gisteren konden wij melden dat de openingskoers van Twitter US$ 26 zou zijn. Direct na de opening schoot de koers omhoog.

Het aandeel staat nu bijna 80% hoger op US$ 46,57. Spectaculair voor een bedrijf dat nooit winst heeft gemaakt.

Sony heeft bekend gemaakt welke telefoons volgende maand een update krijgen naar Android 4.3:

 • Xperia Z
 • Xperia Z1
 • Xperia ZL
 • Xpereria ZR
 • Xperia Z Ultra
 • Xperia Tablet Z
 • Xperia T
 • Xperia TX
 • Xperia V

Onderstaande telefoon krijgen daarna maar wel binnenkort een Android 4.4 update:

 • Xperia X
 • Xperia Z1
 • Xperia Z ultra
 • Xperia Tablet Z

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel