Newsflash

Er zijn wereldwijd meer dan 250 miljoen smartphones verkocht in het derde kwartaal van 2013, als het Britse onderzoeksbureau Canalys. De top 5 fabrikanten bestaat ui Samsung (34%), Apple (15%), Huawei, Lenovo en LG. 22% van alle smartphones had een scherm dat groter is dan 5" en Samsung is in dit segment verreweg het grootste merk.

Samsung heeft ambitieuze financiële doelstellingen bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst met analisten voor het jaar 2020. Het bedrijf wil in dat jaar een omzet realiseren van minimaal € 297 miljard. Ter vergelijking Samsung's verwachting voor dit jaar is een omzet van € 162 miljard.

De oudste en de andere Nederlandse leverancier van navigatie-software het bekende ROUTE 66 maakt bekend dat hun nieuwste versie te downloaden is vanuit de Google Play Store. Daarnaast, en dat is voor het eerst, is ROUTE 66’s software nu ook beschikbaar voor iOS. Snel naar de app store en downloaden, want je de software gratis is de eerste dertig gratis. Telebeeld gaat de ROUTE 66 Navigatie 6 op korte termijn testen.

Oud CEO van Apple John Sculley was er van overtuigd dat Prem Watsa met Fairfax nooit het geld bij elkaar zou kunnen brengen om BlackBerry van de markt te halen. Zijn strategie was fout want hij wilde wachten tot Fairfax bod geen gestalte kreeg en dan zelf met een lager overnamebod komen. Sculley had het geld wel klaar liggen. Maar helaas voor hem een foute inschatting. De huidige board, inclusief Watsa, is nu natuurlijk even niet meer zo geïnteresseerd in een overname.

De Pebble smartwatch, eigenlijk een soort iWatc ‘avant le lettre’ is vanaf vandaag volledig geïntegreerd met het ‘notification centre’ van Apple’s iOS 7. Het horloge werkt nu naadloos samen en alle melding die je op je iPhone krijgt komen nu ook binnen op je Pebble horloge, dat via bluetooth verbonden is met je telefoon.

Het lijkt dat Samsung in 2013 meer dan 100 miljoen Galaxy en Note toestellen gaat verkopen.

Maar Samsung’s toekomst ligt vooral in software. Volgens het Koreaanse bedrijf wordt juist dat de differentiërende factoor.

Twitter gaat morgen dan eindelijk naar de beurs. Vandaag wordt de introductiewaarde van het aandeel bekend gemaakt. Analisten denken dat de koers rond de US$ 28 (€ 20,75) zou zijn en dat betekent dat Twitter meer dan US$ 14 miljard (€ 10,3 miljard). Wij zijn benieuwd of de koerst van Twitter het pad van Facebook gaat volgen. Eerst sterk omlaag en dan gedeeltelijk klimmen. Morgen zullen wij het zien.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel