Newsflash

Er komen steeds meer geruchten naar buiten over de nieuwe Apple iPad, die wel eens de iPad Pro kan gaan heten. Het zou gaan om een 12,9” iPad die in maart 2014 op de markt komt.

Onderzoekers van IHS hebben berekend dat Apple op de nieuwe iPad Air 16 GB 45% marge maakt. Op de iPad Air 128 GB zelfs een onvoorstelbare bruto marge 61%. Ter vergelijking Apple heeft gemeld dat het in het vierde kwartaal tussen de 36,5% en 37,5% bruto marge gaat realiseren. Met dit soort marge zullen ze dit ongetwijfeld gaan halen.

Apple gaat investeren in het Amerikaanse bedrijf GT Advanced. Dit bedrijf gaat voor Apple zogenaamde saffiere beeldschermen beschermers maken. Het gevolg is dat Apple op termijn geen Gorilla glas meer gaat gebruiken. De nieuwe fabriek, gebouwd met geld van Apple,  komt in het plaatsje Mesa in Arizona. Of dit speciale glas gaat gebruikt of in de nieuwe iPad Pro of in Apple’s iWatch.

Slecht nieuws voor Acer. Per direct heeft de CEO J.T. Wang ontslag genomen nadat het bedrijf hele slechte resultaten heeft gepresenteerd. In totaal wordt 7% van alle medewerkers wereldwijd ontslagen. Hoewel Acer nog steeds probeert voet aan de grond te krijgen op de mobiele markt., komt het verlies vooral door tegenvallende PC-verkopen.

In India, de derde grootste telecommarkt in de wereld, was de Apple iPhone 5S binnen 24 uur totaal uitverkocht. Het lijkt wel dat er maar 30.000 stuks beschikbaar waren.

T-Mobile USA heeft 540.000 iPhones 5S toestellen verkocht in het derde kwartaal van 2013. Een enorm aantal maar toch slechts 15% van alle smartphones die het T-Mobile in totaal verkocht heeft.

ZTE komt met de Grand S Flex speciaal voor de Europese markt. Het toestel krijgt een 5” scherm met een resolutie 1280 * 720 en wordt aangedreven door een dual-core CPU van 1,2 GHz. Naast 16 GB extern geheugen heeft de Grand S Flex een werkgeheugen van 2 GB en een 8 MP camera. Voorlopig alleen te koop in Spanje, Tsjechië en Slowakije.

Helaas heeft Apple nog geen officiële verkoopcijfers bekend gemaakt van de nieuwe iPad Air. Wel heeft Fiksu, dat mobiele apps verkoopt, gemeld dat het vijf keer meer activaties ziet vanaf een nieuwe iPad Air dan twee dagen na de lancering van de iPad vierde generatie. Dat is dus goed nieuws voor Apple.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel