Newsflash

Google heeft de marktaandellen van de verschillende Android versie vrijgegeven.

Jelly Bean is met ruim 50% de meest gebruikte Android versie. Deze maand gaat een en ander wel verschuiven omdat Android 4.4 KitKat is uitgekomen.

Samsung meldt dat er op korte termijn een upgrade komt naar Android 4.3 voor de Galaxy S3. Het lijkt dat deze versie in de komende weken gaat komen.

Van hetzelfde Samsung het bericht dat er na hun laatste Flip-phone Galaxy Golden een nieuw model uitkomt nu nog W2014 genaamd. Dit kan wel eens de snelste flip-toestel ooit worden. Het toestel krijgt een Qualcomm 2,3 GHz quad-core processor met 2 GB werkgeheugen, 32 GB opslagruimte en een 13 MP camera. De webcam is 2 MP. Het heeft twee schermen  van 3,7” groot met een resolutie van 800 * 400. Prijs is nog niet bekend maar het wordt zeker geen instapmodel.

Huawei lanceert haar tweede Windows Phone 8 smartphone, de Ascend W2. De W2 heeft een 4,3” IPS-scherm met een lage resolutie van 800 * 480 en is met 160 gram exceptioneel zwaar. De smartphone krijgt een dual-core 1,4 GHz CPU met 512 MB werkgeheugen en een 8 GB opslagcapaciteit. De camera is 5MP. Al met al echt een instapmodel.

Morgen is het D-Day voor BlackBerry. Fairfax moet dan aangeven, nadat zij het boekenonderzoek hebben afgerond, of zij gestalte gaan geven aan hun initiële bod om de aandelen van BlackBerry over te nemen en zo het bedrijf van de beurs te halen. Er zijn berichten dat de investeerder het benodigde geld niet bij elkaar heeft gekregen. Wel kwam verder het bericht dat Qualcomm, fabrikant van chips voor mobiele telefoons, ook interesse in BlackBerry zou hebben. Een andere investeringsbedrijf, Cerberus, zou volgens de geruchten komende maandag juist een hoger bod gaan uitbrengen. Cerberus wordt gesteund door de oprichters van BlackBerry.

Het was even wat rustiger op het patentenfront. Rockstar, een consortium van Apple, Microsoft, BlackBerry, Sony en Ericsson, kocht in 2011 voor US$ 4,5 miljard de patenten van het failliete Nortel van de curator. Nu klagen zij Google, Huawei, HTC en Samsung aan voor vermeende inbreuk op hun patenten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel