Newsflash

Op dezelfde dag dat Hyves aankondigt door te gaan als spelletjesplatform komt hun vroegere grootste concurrent Facebook met zeer positieve kwartaalcijfers. In het derde kwartaal ging de omzet omhoog met 60% naar US$ 2,02 (€ 1,46 miljard) in vergelijking met 12 maanden geleden en werd er zelfs een netto winst van  US$ 425 miljoen (€ 309miljoen) geboekt. Als Facebook echt serieus naar BlackBerry kijkt dan is geld geen probleem. Het bedrijf heeft namelijk een cash-reserve van US$ 9,33 miljard (€ 6,78 miljard). Beleggers zijn blij met Facebook’s cijfer en het aandeel staat nu 2,57% hoger dan gisteren.

Google komt met Android 4.4 KitKat. Het nieuwe operating systeem is strakker en simpeler. Zo verdwijnt de ‘notification and status bar’ helemaal als je een full-screen app hebt. Zo heeft Google ook de Yellow Pages volledige geïntegreerd in hun telefoon app. Google’s variant op WhatsApp Hangouts is een van de belangrijkste features geworden en heeft nu ook, zoals iMessenger, SMS ingebouwd als standaard optie. Een paar andere leuke zaken: KitKat heeft een standaard ingebouwde pedometer en de functionaliteit van de ingebouwde NFC-chip gaat nog verder. Google wil met KitKat meer dan 1 miljard gebruikers krijgen.

Groot nieuws over Vodafone en AT&T. Volgens geruchten wil het Amerikaanse AT&T het Europese Vodafone overnemen. Probleempje is wel dat Vodafone 45% bezit van AT&T’s grootste Amerikaanse concurrent Verizon. Maar dit aandeel wordt begin 2014 van de hand gedaan en dan staat de weg open naar het grootste telecombedrijf ter wereld met een beurswaarde van € 185 miljard en meer dan 500 klanten.

CIRP heeft in Amerika onderzoek gedaan naar hoe de nieuwe Apple iPhones 5S en 5C verkopen maar dan naar kleur.

De kleurverdeling is vertekend omdat vooral de 5S Champagne/Goud heel snel uitverkocht was.

Kleuren liggen dicht bij elkaar met uitzondering van geel dat duidelijk geen groot succes is.

 Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel