Newsflash

Apple gaat wellicht problemen krijgen met het genoeg laten produceren van de iPad mini retina. Apple betrekt de retina schermen van Sharp en LG. Het lijkt dat Sharp kwaliteitsproblemen heeft bij het maken van de 7,9” schermen. 40% van de retina schermen koopt Apple bij Sharp, de overige 60% komen bij LG vandaan. LG heeft overigens geen problemen met de productie.

Volgens analisten zijn er in een maand 5 miljoen Samsung Galaxy Note 3 phablets verkocht. Ter vergelijking: de originele en eerste Note deed hier ruim 5 maanden over en de Note 2 deed daar 2 maanden over. Maar is altijd baas boven baas. Van de Samsung Galaxy S4 werden in een maand 10 miljoen stuks verkocht.

ZTE komt met drie goedkope smartphones speciaal gericht op de Europese markt. De Blade Q Mini, Blade Q en Bald Q Maxi. Intern  zijn ze allemaal gelijk, dual-core 1,3 Ghz processor, 1 Gb werkgeheugen en 5 MP camera, het verschil zit in de grootte van de scherm. Oplopend van 4” voor de min, 4,5” voor de normale Blade en de Maxi 5”.  Prijzen zijn nog niet bekend.

Apple geeft toe dat er een batterijprobleem is met een beperkt aantal iPhone 5S toestellen. Het lijkt dat ineens de accu heel snel leegloopt. Volgens Apple is dit een ordinaire productiefout en zijn er een paar duizend smartphones met dit probleem. Heb jij zo’n probleem dan ruilt Apple het toestel gratis om.

Nokia heeft een slag geslagen in de patentenstrijd tegen HTC in Engeland. De rechter heeft Nokia gelijk gegeven en de weg staat nu vrij voor het indienen van een verkoopverbod in de UK. Nokia probeert hetzelfde in Japan, Duitsland, Italië en Amerika. HTC is teleurgesteld en denkt na over volgende stappen.

Google heeft Google Glass licht aangepast. Mensen die deelnemen in het testen kunnen hun Glass omruilen voor een nieuwe.

De nieuwe versie is uitgerust met een oortje. Als je lenzen inhebt kun je nu ook met Google Glass werken.

Na ons Nederlandse TomTom kwam ook Garmin vandaag met haar kwartaalcijfers. Het Amerikaanse navigatiebedrijf boekt een omzet van US$ 643,6 miljoen (€ 476,3 miljoen) en dat is het dubbele van TomTom. Garmin’s winst kwam uit op US$ 187,6 miljoen (€ 136,2 miljoen) en dat is twaalf keer hoger dan TomTom. Garmin sloot 0,48% hoger op de beurs en TomTom 3,44%. Beleggers waren blijer met TomTom’s resultaat.


Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel