Newsflash

De wereldwijde markt voor zogenaamde draagbare apparaten, zoals bijvoorbeeld een smartwatch, groeit met meer dan 50% tot 2017 tot in totaal 64 miljoen stuks, dit volgens recent onderzoek van de Zweedse researcher Berg Insight. Op dit moment hebben Sony en Samsung een smartwatch. Google, Apple en LG lijken op korte termijn hun voorbeeld te volgen.

Het gaat goed met BBM BlackBerry's ping app voor iOS en Android smartphones. De afgelopen week zijn er 20 miljoen actieve BBM-gebruikers bijgekomen en het totaal staat nu op 80 miljoen. WhatsApp heeft er 350 miljoen dus BlackBerry heeft nog even te gaan. Maar zonder enige twijfel groeit BBM harder. Het is de meest gedownloade app is zowel Google Playstore als in Apple's app store.

Het lijkt dat Google de laatste hand legt aan haar eerste smartwatch en dat het bedrijf op korte termijn met de productie gaat beginnen. Google richt zich nu vooral op het verbeteren van de accu, zodat het horloge minder vaak hoeft te worden opgeladen. Google's smartwatch gaat natuurlijk draaien op Android met Google Now als belangrijkste app. Communicatie met smartphones en tablets wordt mogelijk zodat je op je horloge SMS kan bekijken, e-mails en bijvoorbeeld het laatste weerbericht.

Here, Nokia's navigatie-afdeling en het voormalige Navteq, zag de omzet met 20% dalen in het derde kwartaal naar € 211 miljoen. Vorig kwartaal ging de omzet al met 18% omlaag. Er werd een winst van € 0 miljoen gerealiseerd terwijl dit twaalf maanden geleden nog €37 miljoen was. Er werden in het derde kwartaal 2,6 miljoen nieuwe licenties verkocht. 50% van de omzet kwam uit in-car navigatie. Here wordt overigens niet, zoals de rest van Nokia, aan Microsoft verkocht.

Vier grote Nederlandse operatoren, KPN, HI, Vodafone en T-Mobile, verliezen terrein aan low-cost MVNO’s zoals Tele2, Hollandsnieuwe en Simyo. In Nederland heeft 73% van alle mobiele telefoongebruikers een post-paid abonnement. Bijna 25% van deze categorie heeft een sim-only abonnement.

BlackBerry zou Facebook benadert hebben over een mogelijke overname. De top van BlackBerry zou naar Californië zijn gevlogen om met Facebook te overleggen. Het is nog onbekend hoe Facebook gereageerd heeft.

Motorola zou werken aan een lego-smartphone. Het gaat hierbij om een Nederlands open source initiatief, waarbij een telefoon uit standaard bouwstenen zoals scherm, processor en camera, bestaat. Voorlopig heeft dit Motorola project Ara. Motorola’s omzet is vorig kwartaal met maar liefst 34% gedaald en maakte US$ 248 miljoen (€ 180 miljoen) verlies.

Beleggers zijn niet blij met Apple’s vierde kwartaal resultaat.

Op dit moment staat het aandeel 1,61% lager dan de slotkoers van gisteren.

Het aandeel Nokia is wel enorm gestegen.

Nokia sloot 10,52% hoger dan gisteren.

Samsung meldt dat zij op dit moment 1 miljoen mobiele apparaten, telefoons en tablets, per dag verkopen. Een onverstelbaar aantal.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel