Newsflash

Vals alarm. Bij het updaten van de Androidversie van WhatsApp via de Google Playstore detecteerden de virusscanners van McAfee of door McAfee gemaakte scanners, zoals bijvoorbeeld Vodafone Protect, het van Windows bekende Artemis virus. McAfee heeft toegegeven dat hun virusscanner fout zit. De update bevat namelijk helemaal geen virus Foutje bedankt.

Microsoft maakte haar derde kwartaalcijfers bekend. De omzet steeg met 16% naar US$ 18,5 miljard (€ 13,4 miljard) en de winst zelfs met 17% en kwam uit op US$ 5,2 miljard (€ 3,8 miljard). De verkoop van de oude Surface RT steeg scherp naar US$ 400 miljoen (€ 290 miljoen), maar dit kwam vooral vanwege de enorme korting die Microsoft gaf op deze tablet.

Ook Samsung kwam met cijfers naar buiten. Hun netto winst steeg met 25% naar US$ 7,76 miljard (€ 5,62 miljard). Mobiele telefoonverkoop steeg met meer dan 15% en het aantal verkochte tablets met 24%.  Vooral de verkoop van zogenaamde ‘mid tier’ smartphones hielpen bij het realiseren van deze hoge winst.

Mobiel telefoonnieuws uit India.  Daar komt Xolo, een van de grootste Indiase smartphone-fabrikanten, uit met de LT900. Dit is hun eerste LTE-telefoon. Het toestel krijgt een 4,3” scherm met een 1,5 Ghz processor en een 8 MP camera. De LT900 komt in november op de markt.


Meer nieuws uit India. Micromax, hoofdkantoor in India, lanceert nog dit jaar een low-end smartphone in Rusland en Roemenië.  Waarschijnlijk met hun recent geïntroduceerde  Canvas Turbo. Een 5” toestel met een resolutie van 1920 * 1080, een quad-core 1,5 GHz CPU en een 13 MP camera.


Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel