Newsflash

Vanaf nu kunnen consumenten ook mobiele pinnen op de markt in Leiden. Zo'n duizend Leidenaren zijn geselecteerd voor deze contactloos pinnen. Dus gewoon even met je smartphone een van de gratis door CCV beschikbaar gestelde betaalautomaten aanraken en je hebt betaald. Handig en scheelt weer het invullen van je pinpas. NFC technologie doet de rest.

Het succes van BlackBerry's nieuwe BBM app voor Android en iOS gaat maar door. Het Canadese bedrijf meldt dat in de eerste 24-uur van beschikbaarheid de ping-app meer dan 10 miljoen keer is gedownload. BBM staat op de eerste plaats van downloads uit de Apple App store in 75 landen.

Helaas de thuiskopieregeling wordt verlengd tot 2016. Zo wordt er op een smartphone en tablet een extra heffing opgelegd van € 2,50 of € 5,00. De hoogte hangt af van de opslagcapaciteit van smartphone of tablet. De opbrengsten worden gebruikt om artiesten een vergoeding te geven voor het kopiëren van hun muziek. Er was even sprake dat deze heffing ook ging gelden voor e-readers maar dat is van de baan. Deze regeling is omstreden. Veel werk voor weinig opbrengst.

Microsoft wil niet achterblijven en lijkt ook te werken aan een vergelijkbaar apparaat als Google Glass. Het schijnt dat de gigant uit Seattle verschillende onderdelen in Azië, zoals bijvoorbeeld camera's, heeft besteld om een eerste prototype te ontwikkelen. Wij zijn benieuwd of wij ooit een smart-bril van Microsoft gaan zien.

 Uit Argentinië komen nieuwe foto's van de LG Flex.

Het 6" toestel met een gebogen OLED scherm krijgt ook een 13 MP camera. Het lijkt zowel de Flex als de Samsung Round voorlopig alleen nog in Zuid-Korea te koop zijn. Wij blijven ons afvragen wat het nut is van zo'n gebogen scherm.

De baas van de mobiele telefoondivisie van Samsung J.K. Shin heeft vandaag gezegd dat het bedrijf wereldwijd al meer dan 40 miljoen Galaxy S4 telefoons heeft verkocht. Dit in reactie op geruchten dat de verkoop tegen valt. Wel niet dus. Shin gaf verder toe dat er wel degelijk batterijproblemen zijn en dat zij met hun leveranciers werken om het opzwellen door oververhitting tegen te gaan.

BlackBerry komt met een update voor BB10. De nieuwe versie, 10.2, komt eerst in Europa en Azie daarna Latijns Amerika en pas in de winter ook Noord-Amerika. De upgrade heeft vooral bug-fixes.

Sony komt op 12 november met de Xperia Z1S. Het gaat om het kleinere broertje van de Z1. Dit toestel krijgt een 4,3” scherm met een resolutie van 1280 * 720, een snelle Snapdragon 800 CPU en een 20 MP camera.

Op hetzelfde moment komt Sony ook met de Taichi (codenaam). Dit is een 6” phablet me een octa-core MediaTek processor.

Door: de redactie

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel