Newsflash

Wel succes voor Samsung in een octrooizaak tegen Apple in Japen. Volgens een rechtbank in Tokyo heeft Samsung geen Apple patenten gebruikt en heeft Apple’s claim afgewezen. Bizar hoe de rechtspraak per land verschilt.

Het Chinese ZTE onthult hun eerste Intel smartphone de Grand X. Naar verluidt komt he toestel al in september naar Europa. De telefoon krijgt een 4,3” scherm en draait op Android 4.0.

Volgens het onderzoeksbureau IDC gaat China dit jaar nog de US voorbij als grootste markt voor smartphones in de wereld. Meer dan een kwart van alle smartphones gaan naar China en 17,8% naar Amerika in 2012.

Het lijkt dat Amazon voor hun nieuwe Kindle Fire geen gebruik gaat maken van Google Maps maar overstapt naar Nokia (Navteq). Na de aankondiging van Apple dat zij in iOS 6 data van TomTom gaan gebruiken is dit de volgende teleurstelling voor Google.

Sharp is nog niet gestart met de productie van schermen voor de nieuwe iPhone 5. Hoewel de twee andere leveranciers, LG Display en Japan Display, wel al zijn gestart is het de vraag of Apple naar iPhone 5 aan kan.

In Berlijn kwam Lenovo met 3 nieuwe tablets de Ideatab S2110A (US$ 449), de Ideatab A2017A (US$ 199) en de Ideatab A2109A (US$ 299) uit. Het duurste model heeft een 10” scherm en standaard een keyboard dock. De goedkopere 7”gaat direct de concurrentie aan met de Google Nexus 7. Alle drie tablets draaien op Android 4.0.

Het lijkt erop dat Nokia op 5 september twee nieuwe Windows smartphones gaat aankondigen namelijk de Lumia 820 en Lumia 920. Over beide toestellen is nog weinig bekend. Wel  schijnt de Lumia 820 een 4,3” scherm te krijgen en in 7 verschillende kleuren te koop zou zijn.

De eerste twee kwartalen waren bijzonder goed voor YES telecom. Niet alleen zijn ze de grootste zakelijke MVNO in Nederland maar ook steeg het aantal klanten met 30%. Het aantal data-abonnementen ging zelfs met 70% omhoog. Het in 2006 opgerichte YES telecom werd  in 2010 overgenomen door KPN. In maart van dit jaar werd de oude directie van YES vervangen na beschuldiging van fraude.

Ook op de IFA kondigt Samsung de nieuwe Galaxy Android camera aan met 50 Gb gratis Dropbox opslag.

Volgens geruchten komt Motorola op 5 september uit met een nieuwe 4G telefoon met een spectaculair ontwerp: de voorkant is geheel en al scherm. Wij zijn benieuwd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel