Newsflash over BenQ, Jolla, BlackBery, Doro en Samsung

Terug van weggeweest. BenQ, het bedrijf dat Siemens Mobile overnam en na precies een jaar weer sloot, gaat weer mobiele telefoons verkopen. De A3 en F3. Op dit moment alleen samen met de operator Chunghwa Telecom. Beide modellen krijgen een 4,5” scherm. Grote verschil is de camera. De A3 heeft 8 MP camera terwijl de F3 is uitgerust met een 13 MP camera. Wij denken dat BenQ geen telefoons in Europa gaat verkopen.

BlackBerry’s nieuwe CEO John Chen meldt dat het bedrijf niet meer te koop staat. In de toekomst gaat het bedrijf zich weer vooral richten op de zakelijke gebruiker. Dit alles staat in een open brief van Chen gericht aan BlackBerry’s verontruste klanten.

Eerder meldden wij al dat Doro met een nieuwe senioren smartphone op de markt komt. Nu komt het bericht van deze fabrikant dat het sinds hun oprichting in 2007 meer dan 5 miljoen toestellen heeft verkocht. Vooral de laatste tijd gaat het goed. Sinds mei heeft Doro 1 miljoen zogenaamde grote knoppen telefoons verkocht. Vooral in de UK waar hun producten bij iedere grote retailer te vinden zijn. Maar ook bij de netwerken O2, Orange en T-Mobile. Tja dan is er in Nederland nog een lange weg te gaan.

De eerste Sailfish operating systeem smartphone van Jolla, opgericht in Finland door een groep voormalige Nokia medewerkers, zijn vandaag verstuurd aan de eerste klanten in Finland. Op korte termijn zijn ook Duitsland en Engeland aan de beurt. De Jolla kost € 399.

Samsung gaat een 20 MP camera installeren in de Note 4. Althans als wij berichten uit Korea mogen geloven. En waarom niet. Vooral Nokia maakt de sier met telefoons met een camera van 20 MP of meer. In 2014 wil Samsung 90 miljoen smartphones verkopen met een 16 MP of meer camera. Ambitieus, maar Samsung heeft ons wel vaker verbaasd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel