Newsflash

Dat Nokia met een Windows 8 (of 8 RT) tablet komt is oud nieuws. Nu echter duiken er ook steeds meer geruchten op over een nieuwe Nokia Phablet. Volgens de site 'Nokiapoweruser' komt de tablet al eind september terwijl de Phablet voor de eerste week november gepland staat. Ook zijn er sterke geruchten over een dual-sim Lumia introductie in december.

LG's nieuwe vlagschip telefoon de G2 gaat in Europa € 599 kosten. Dit is voor de 16 Gb versie. De 32 Gb variant gaat volgens ingewijden € 629 over de toonbank. Beide modellen zijn in het wit en zwart verkrijgbaar. Volgens LG is de G2 in de komende 8 weken te koop bij ruim 130 operatoren wereldwijd.

IDC heeft cijfers gepubliceerd over het aantal verkochte smartphones wereldwijd in het tweede kwartaal van 2013.

Aantal in miljoen

Een paar zaken vallen op. In 12 maanden is de markt enorm gegroeid met maar liefst 52,3%. Het gecombineerde marktaandeel van Samsung en Apple daalt van 48,8% in 2012 naar 43,5% aan het einde van het tweede kwartaal van 2013. Daarnaast neemt het marktaandeel van de top 5 zo en zo iets af. Ruimte voor nieuwe merken en is dit het begin van een kentering en neemt de dominantie van Apple en Samsung structureel af? LG en Lenovo (vooral in China en India) groeien het hardst. En waar zijn Huawei, Nokia en BlackBerry?

BlackBerry maakt bekend dat het een speciale commissie heeft geïnstalleerd die strategische alternatieve gaat onderzoek voor het vormen van een joint venture of wellicht verkoop (delen) van het bedrijf. De handel in aandelen BlackBerry was tijdelijk stopgezet maar is inmiddels met ruim 6% gestegen.

Het is toch wel een beetje vreemd nieuws. ZTE gaat het hun nieuwe ZTE Open smartphone, het eerste toestel dat draait op het nieuwe Firefox OS, in Amerika en verkopen via Ebay. Het toestel is sim lock vrij en alleen verkrijgbaar in het oranje. Heel aantrekkelijk is prijs van slechts US$ 80. Firefox OS heeft standaard smartphone applicaties zoals e-mail, browser en messaging en een eigen App store. Wij zijn benieuwd hoe de verkopen van dit nieuwe toestel zijn.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel