Newsflash

BlackBerry aandelen zijn vandaag met maar liefst 10% gestegen op het nieuws dat CEO Thorsten Heinz samen met de raad van bestuur er over aan het nadenken zijn om het verlieslijdende bedrijf van de beurs te halen. Hiermee volgen zij het voorbeeld van Michael Dell die hetzelfde met Dell wil gaan doen.

 Het Mexicaanse América Móvil doet een vijdandig bod om de aandelen van KPN die zij nog niet in hun bezit hebben. Per aandeel biedt Carlos Slim € 2,40 en dat is een premie van 35,4% op de laatste koers. In totaal betekent dit dat AM € 7,2 miljard biedt voor het resterende belang van 70,2%. Telebeeld acht de kans groot dat op korte termijn KPN volledig in handen komt van het Mexicaanse bedrijf. Echter wellicht moet er wel wat meer per aandeel betaald gaan worden.

Prijst Intel zichzelf uit markt met hun nieuwe Bay Trail-T processor speciaal ontwikkeld voor tablets? Deze nieuwe CPU, die zoals het er nu naar uitziet, in december op de markt komt gaat waarschijnlijk tussen de $ 20 - en $ 30 kosten. De concurrentie, Qualcomm, MediaTek en Nvidia, rekent voor hun ARM-familie chips minder dan $ 15. Aan de prestatie van de nieuwe Intel processor zal het niet gaan liggen want die is volgens ingewijden bijzonder goed.

Gaat het nu wel niet goed met de smartphones van Nokia? Volgens IDC hebben de Finnen wereldwijd slechts een marktaandeel van 3,7% in het tweede kwartaal gehaald. Maar vooral in de UK, Polen, Frankrijk en Italië en sinds kort ook in Indonesië, Thailand en Vietnam doen de Windows 8 Phone het relatief goed.  En In Nederland? Helaas voor Nokia zullen de oude tijden nooit meer terugkeren maar een marktaandeel van boven de 10% is toch niet zo slecht.

Bronnen, die het in het verleden vaak goed hadden, melden dat de nieuwe iPhone 5S al op 10 september geïntroduceerd gaat worden. Volgens geruchten gaat de nieuwe iPhone een scherm van 4” krijgen, de snelste processor op dit moment de A7 (iPhone 5 heeft een A6), een verbeterde camera met dual-LED flash en vingerafdruk controle in de ‘home’-knop geïntegreerd. Het toestel wordt uitgerust met het nieuwe besturingssysteem iOS7. Het aandeel Apple sloot op vrijdag op US$ 454,45. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel