Nederland groet Andr

  • Nederland bedankt André Kuipers met bijzonder groot kunstwerk
  • Meer dan twintigduizend Nederlanders onderdeel van kunstwerk ‘Nederland groet André’
  • Portret van André Kuipers bevat 36.922 portretten van Nederlanders

Delft, 24 mei 2012 – Woensdag is in een weiland bij Nieuw-Vennep een kunstwerk voor onze astronaut André Kuipers onthuld. Het kunstwerk ‘Nederland groet André’ is zo groot dat het vanuit de ruimte te zien is. Meer dan twintigduizend Nederlanders hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het kunstwerk. Het portret van André Kuipers is opgebouwd uit 36.922 portretten van Nederlanders.

André Kuipers cirkelt al maandenlang rond de aarde. We genieten met zijn allen van zijn foto’s, tweets en videocasts vanuit het ruimtestation ISS. Om hem daarvoor te bedanken is een speciaal kunstwerk voor André Kuipers gemaakt. Het portret van onze astronaut is opgebouwd uit tienduizenden Notasso portretten van Nederlanders, die voor dit speciale project een foto van zichzelf hebben ingestuurd. Vanaf donderdag kunnen zij met de terugvind-app op www.groetandre.nl zichzelf in het kunstwerk opzoeken.

Het kleurrijke kunstwerk voor André Kuipers ligt in een weiland bij Nieuw-Vennep en is anderhalf voetbalveld groot. “Graag wil ik heel Nederland hartelijk bedanken voor dit schitterende cadeau,” liet André Kuipers vanuit het ruimtestation weten. “Het is ongelooflijk dat je vanuit de ruimte mijn eigen portret in het kunstwerk herkent. Nogmaals bedankt!”

Notasso heeft de portretten gemaakt op zijn Samsung GALAXY Note. Dit device biedt oneindig veel creatieve mogelijkheden. Want op de Note kun je niet alleen typen en swypen, maar ook schrijven en schetsen. Inmiddels gebruiken wereldwijd al meer dan 5 miljoen mensen een Samsung GALAXY Note

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel