Test van battery case iPowerUp

De nieuwe accessoire lijn iPowerUp is uitgekomen met een iPhone 4(s) battery case. Telebeeld ontving een sample van dit Amerikaanse bedrijf om te testen.

Wat meteen opvalt bij het uitpakken van de iPowerUP battery case is de kwaliteit. De cover is gemaakt van een zeer stevig en robuust  soort plastic. Op dit moment beschikbaar in twee kleuren namelijk zwart en wit. De case bestaat eigenlijk uit twee stukken die je nadat de iPhone in het onderste gedeelte is geplaatst, weer eenvoudig in elkaar schuift.

In de behuizing is een 1700mAh accu ingebouwd waardoor je veel langer met je iPhone kan werken voordat je weer een stopcontact moet opzoeken om je energievretende telefoon op te laden. De case zelf zorgt ervoor dat je iPhone niet word beschadigd en functioneert gewoon als een bumper. Er wordt zelfs een screen proctector bijgeleverd.

Het opladen gaat gemakkelijk door de bijgeleverde USB microUSB kabaal. Na ongeveer 1,5 uur is de extra accu volledig opgeladen. Je kan de iPhone en case ook tegelijkertijd opladen.  Eerst wordt je iPhone tot 80% opgeladen en daarna schakelt de case automatisch naar de ingebouwde accu. Nadeel is wel dat je de battery case niet met de iPhone connector kan laden maar dat dit met de goedkopere microUSB variant moet. De gebruiker wordt dus gedwongen altijd twee kabels mee te nemen.

Een iPone 4S weegt los 140 gram tel daar 70 gram van de PwrVault bij op en het totale gewicht komt dan op 210 gram. Omdat de case nauw om de iPhone sluit voelt het niet onprettig aan en het extra gewicht van circa 50% is niet storend. Zeker niet als je er een veel langere accuduur voor terug krijgt.

Volgens iPowerUp zijn de volgende verbeteringen te behalen:

  • 5 uur extra spreektijd
  • 210 uur extra stand-by
  • 4,5 uur extra bij intensief internet gebruik via 3G
  • Video zelfs 6 extra uren
  • Afspelen van muziek is 28 uur langer mogelijk
  • WiFi 7 uur extra
  • En wanneer je de iPhone als hotspot gebruikt krijg je net iets meer dan 3 uur extra

Let op: ook de gebruiksaanwijzing geeft aan dat verdubbeling van je batterij gebruikstijd niet gegarandeerd wordt.

Zoals vaker is het in de praktijk net even iets minder mooi dan wordt voorgespiegeld. Vooral de 210 uur stand-by tijd wordt bij lange na niet gehaald. De extra 28 uur voor het afspelen van alleen muziek lijkt ook iets te enthousiast. Wel is na het testen duidelijk dat je veel en echt veel langer intensief kan werken met je iPhone. Hoewel niet gegarandeerd door iPowerUp kunnen wij toch wel zeggen dat in het algemeen je gebruikstijd gemakkelijk wordt verdubbeld met deze PwrVault. Tip: gebruik de battery case accus pas als je iPhone ongeveer 50% leeg is. Dit geeft het optimale resultaat.

De iPowerUp battery case gaat voor eindgebruikers € 49,90 kosten en is te koop via iPowerUp Europe BV (www.ipowerup.eu) te Breukelen .

 Voordeel

  • Doet wat wordt beloofd bijna verdubbeling van de gebruikstijd
  • Bijzonder robuuste behuizing

 Nadeel

  • Laadt alleen via microUSB en niet via iPhone connector

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel