Newsflash

HTC kondigt aan om door de te gaan met de patentenoorlog met Apple. Redelijk riskant omdat HTC van alle fabrikanten de minst sterke patentportefeuille heeft

Het Amerikaanse Delta Airlines wordt de tweede luchtvaartmaatschappij, die Apple’s iPad gaat gebruiken. Nog niet bekend of zij ook hun vliegtuigen hiermee gaan uitrusten. Wel is zeker dat zij een order voor meer dan 4.500 iPads hebben geplaatst

Google breidt hun Android navigatie programma uit met turn-by-turn fietsnavigatie. Vanaf nu gesproken instructie ook op de fiets in 10 landen onder andere voor Australië, Oostenrijk, België, Denemarken, Engeland, Zwitserland en natuurlijk Nederland.

Samsung maakt details van de nieuwe Galaxy Note II bekend. De nieuwe Note krijgt Android 4.1, 1,6 Ghz CPU, 2 Gb intern geheugen en heeft een scherm van 5,5 inch. Iets groter en smaller dan zijn illustere voorganger.

Nokia en Harman, de bekende luidspreken en headset fabrikant, gaan verder samenwerken. JBL, onderdeel van Harman, komt met een exclusief Nokia lijn uit. Naast bluetooth producten komen er ook NFC boxen op de markt. In de toekomst zullen Nokia telefoons ook worden uitgerust met NFC. Verbinden is dan eenvoudig door beide apparaten even tegen elkaar te ‘tappen’.

Motorola Mobility, onderdeel van Google, gaat een Android toestel lanceren met voor het eerst een Intel Atom processor op 18 september. Intel probeert de laatste maanden om fout aan de grond te krijgen in de telecommarkt.

Pas op 6 december 2012 doet de Amerikaanse rechter Judy Kohn uitspraak of er inderdaad zoals Apple wil 8 Samsung toestellen definitief niet meer verkocht mogen worden in de US. Dat geeft de Koreanen 3 maanden de tijd om hun voorraden te verkopen.

Op de IFA maakt TomTom een partnership met BMW bekend. Speciale TomTom GO Live PNDs kunnen door dealers gemakkelijk worden ingebouwd in de BMW 1, BMW 3, X1 en X3. Dit is de volgende belangrijke stap van TomTom in de auto-industrie.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel