Newsflash

De Engelse smartphone-fabrikant Kazam staat op het punt om een deal te sluiten met de grote Engelse retailer Phones 4u. Deze winkelketen gaat de Kazam Trooper X3.5 smartphone en de Life B4 feature phone verkopen. Buiten de UK ligt Kazam al in 15 Europese landen in de winkel, maar op hun thuismarkt wil het maar niet lukken. Ook in Nederland is Kazam nog niet te vinden.

TomTom heeft een contract gesloten de grote Duitse verzekeraar Allianz. In Frankrijk kunnen verzekerden een door TomTom Telematics ontwikkelde app gebruiken, waarmee hun eigen rijstijl wordt geanalyseerd en waarmee met een druk op de knop hulp bij noodsituaties kan worden ingeroepen. De Telematics-afdelling wordt steeds belangrijker voor TomTom en maakt het bedrijf minder afhankelijk van de conjunctuurgevoelige verkoop van navigatiekastjes en software.

De flinterdunne Huawei Ascend P7 lijkt een succes. In de eerste maand na lancering zijn er al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. En dus is de P7. Met slechts 6,5 mm dik is het een van de dunste smartphones, die op dit moment te koop. Van de Acend P6 zijn er door Huawei in totaal in twaalf maanden 10 miljoen van verkocht. In 2013 verkocht Huawei in totaal 52 miljoen smartphones en is hiermee na Samsung en Apple de grootste. De P7 doet het ook in Nederland relatief goed.

Volgens de laatste geruchten van Google I/O komt Samsung op 17 juli al met een nieuwe smartwatch op de markt. De Samsung Gear Live heeft de volgende specifcaties:

  • 1,63” Super AMOLED scherm met een resolutie van 320 * 320
  • Het horloge is 3,79 * 5,64 * 8,90 com en weegt 59 gram
  • De smartwatch heeft een 1,2 GHz processor met 512MB en 4GB extern geheugen
  • Ingebouwde hartslagmeter
  • Besturingssysteem is Android Wear

Verder is Google met een update van Glass gekomen. Vanaf nu is Glass uitgerust met 2GB werkgeheugen waardoor Glass sneller start en reageert en daarnaast kunnen er meer apps parallel werken. Ook gaat de accu nu 15% langer mee. Heb je al een Glass dan heb je pech gehad, want er is geen inruilprogramma.

Nokia komt met de X2. Hun Android smartphone die € 99 in de winkel gaat kosten. Het toestel krijgt een 4,3” scherm, 1,2 GHz processor met 1GB werkgeheugen. Ook dit toestel werkt met een uitgeklede Nokia versie van Android. Ook dit toestel komt niet naar Europa.

In Amerika zijn Samsung en haar advocaten veroordeeld tot het betalen van een boeten van US$ 2 miljoen (€ 1,47 miljoen) voor het openbaar maken van gegevens uit een eerdere patentendeal tussen Apple en Nokia. Deze informatie werd door Samsung gebruikt in haar verloren rechtszaak tegen Apple.

De smartwatch is nog niet te koop, maar er is wel al een toetsenbord voor ontwikkeld door Minuum. Deze kickstarten kreeg binnen mum van tijd € 70.000 om een virtueel toetsenbord te ontwikkelen. En het resultaat mag er zijn.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel