Newsflash

De eerste telefoon met een octa-core processor is getoond op een beurs in Hong Kong. Het gaat om de UMI X2S, een 5” smartphone met een resolutie van 1980 * 1080, 2 Gb werkgeheugen en natuurlijk de MT6592 Cortex A-& 1,5 GHz processor. De interne opslagruimte is 32 Gb en het toestel heeft een 13 MP camera. Helaas alleen voor de Chinese markt.

Onderzoek wijst uit dat de Windows Phone 8 markt in handen is van Nokia met een marktaandeel van bijna 90%.

De Nokia 520 is met 32,8% van de markt het best verkochte Windows Phone toestel. De eerste niet Nokia telefoon is de HTC 8X met een aandeel van 7,8%.

Dit zet te denken. Wat is de toekomst van Windows Phone 8 nu Nokia gaat worden overgenomen door Microsoft? Om verder te groeien met Microsoft echt HuaweiHTC en vooralSamsung meekrijgen. En dat wordt nog heel erg lastig.

Vrijdag kwam de mededeling dat Lenovo interesse heeft in (delen van) BlackBerry en inmiddels een geheimhoudingsverklaring heeft getekend. Zondag maakt de Canadese minister Harper bekend dat de regering zonder twijfel de deal tussen BlackBerry en het Chinese bedrijf gaat tegenhouden. Zo heeft bijvoorbeeld het Amerikaanse Pentagon alleen al 450.000 BlackBerry telefoons in gebruik.

Het laatste nieuws over de Apple iPhone productie. De iPhone 5C productie gaat met 35% omlaag en die van de iPhone 5S met 75% omhoog. Het is dus duidelijk dat het publiek massaal niet voor de goedkope iPhone kiest. De 5C is namelijk helemaal niet goedkoop, het toestel zier er alleen goedkoop uit. Apple had toch echt beter moeten weten.

Vrijdag sloot het aandeel Google voor het eerst ruim boven de US$ 1000 (€ 730,5 miljoen) en ruim 13,8% hoger dan de dag ervoor.

De stijging kwam nadat het bedrijf donderdag na beurs bijzonder goede cijfers over het derde kwartaal publiceerde. Vooral mobiel wordt steeds belangrijker voor Google. Zo kijkt 40% van de YouTube-kijkers al mobiel.

Woensdag gaf Microsoft hun Windows RT 8.1 update vrij. Nu is deze upgrade alweer offline gehaald omdat er volgens Microsoft ‘a situation affecting a limited number of users’ is. Slecht nieuws om zo snel al de upgrade niet meer ter beschikking te stellen. Op de redactie werkt de nieuwe RT-versie goed. Wel hebben wij gemerkt dat er sinds woensdag alweer twee nieuwe additionele update beschikbaar kwamen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel