Mobiele telefoons zetten de trend

IBM bekent van de computers, doet ook veel aan consumentenonderzoek in Amerika. Zo hebben zij onderzoek gedaan naar het koopgedrag van Amerikanen op Black Friday. De vrijdag na de Amerikaanse nationale feestdag Thanksgiving , tradioneel het begin van de kerstinkopen in de US, wordt Black Friday genoemd en wordt vooral gekenmerkt door enorme kortingen.

In 2011 werd nog 14,3% van alle inkopen via webshops gedaan dit jaar is dat gestegen naar 17,4%. Vooral worden tablets en mobiele telefoons worden massaal gebruikt om via internet in te kopen. Op Black Friday werden 24% van alle inkopen mobiel gedaan.

Vooral de iPad en iPhone werden gebruikt om kerstinkopen te doen. 20% van de bestelling werden via deze toestellen gedaan en slechts 5,5% op een Android toestel. De gemiddelde aankoopwaarde was US$ 181 en er werden gemiddeld bijna 6 artikelen mobiel gekocht.

Het houdt niet op. Sinds enige jaren gaan de verkopen ook op maandag door. Op Cyber Monday gaan de prijzen vaak nog verder omlaag om de voorraden helemaal uit te verkopen. Vaak liggen de verkopen online dan nog hoger dan op vrijdag. Wij houden het in de gaten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel