Minder verlies BCC in Nederland. Nog meer focus op telecom

Het lijkt dat de Nederlandse winkels van BCC minder verlies hebben geleden in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 april 2014, dan een jaar geleden. Dit blijkt uit de gisteren gepubliceerde cijfers van het Franse moederbedrijf Darty.

Darty maakt alleen gecombineerde cijfers bekend van Nederland (BCC) en Belgie (Vanden Borre), dus het is een beetje gissen.

Dankzij de sterke groei van juist Vanden Borre is de winst van Darty in de lage landen gestegen naar € 9,3 miljoen. Positief voor BCC is dat de bruto marge is gestegen. Hoe groot het verlies precies in Nederland was is niet bekend.

BCC heeft op dit moment 58 elektronica winkels in Nederland en is op dit moment met een herpositionering op de telecommarkt bezig. Het lijkt dat zij na MediaMarkt en De Kijkshop het grootste marktaandeel op de simfree-markt hebben. Wellicht is BCC wel de hardste groeier in de specifieke segment.

Overall deed Darty het net even beter dan in hun vorige boekjaar. De omzet steeg met 0,5% naar € 3,58 miljard en de nettowinst steeg met € 7,4 miljoen naar € 73,4 miljoen. Geen slechte cijfers voor deze retailer.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel