Microsoft opent eerste winkel in Canada

Wellicht niet zo bekend in Nederland maar Microsoft heeft recent maaar liefst 20 winkels geopend in Amerika. Op korte termijn komen hier nog twee winkels bij. Het idee is overigens niet nieuw. Al eind 1999 opende de eerste en enige Microsoft SF winkel in San Francisco haar deuren. Twee jaar later ging deze winkel, die eigendom was van Sony Retail Entertainment, weer dicht.

In 2009 opende Microsoft in hun hoofdkantoor te Richmond een ‘Retail Experience Center’. Op de dag dat Windows 7 werd geintroduceerd ging een tweede winkel in Arizona open. Gevolgd een week later in California. Het jaar daarop werden er nog eens 5 winkels verspreid over het land geopend. In 2011 nog 7 en dit jaar tot nu toe 5.

Het lijkt op een kopie van de succesvolle Apple stores. Natuurlijk lopen er naast verkopers ook technische adviseurs rond. Focus ligt in de winkels op het publiek kennis te laten maken met de ‘Microsoft experience’. Software staat centraal maar ook kunnen klanten Microsoft’s hardware testen. Nadruk ligt op de Xbox. Met deze winkels heeft Microsoft een unieke mogelijkheid om het publiek hun nieuwe tablet en de aangekondigde nieuwe smartphone te laten zien.

Vandaag werd bekend dat Microsoft ook in Canada een nieuwe winkel gaat beginnen. Het Yorkdale Shopping Centre in Toronto is hiervoor uitgekozen. De stap naar een wereldwijde uitrol. Het is nog niet zeker dat hun winkels ook naar Europa komen. Dit ligt wel echter wel voor de hand. Telebeeld hoopt dat Amsterdam nu wat sneller aan de beurt is dan bij de Apple store.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel