Met welke telefoon internetten wij het liefst?

De bekende site Netmarketshare.com maakte gisteren, weer na het einde van de maand, hun laatste internetgegevens bekend. Aan de hand van 160 miljoen gebruikers verzamelen zijn wereldwijd gegevens over hoe wij surfen. Om te beginnen is Telebeeld benieuwd of een mobiele telefoon wel gebruikt wordt om internet op te gaan. Onderzoek wijst uit dat verreweg de meeste mensen toch nog via een computer internet op gaan. Wel wordt de mobiele telefoon steeds vaker gebruikt om toegang te krijgen tot de electronische snelweg.

Ruim 8% van alle gebruikers gebruikt een mobiele telefoon of tablet om te surfen. Na januari het hoogste percentage ooit. Maar ligt dit nu aan de smartphone of toch aan de tablet? Om een beter beeld te krijgen heeft Telebeeld ook gekeken met welk operating system de mobiele gebruiker on-line gaat. Niet geheel onverwacht is Apple’s iOS met meer dan 65% verreweg het meest populair.

Op de tweede plaats staat Android. Eenvoudige telefoons, die Java gebruiken, staan op nummer drie. Daarna een enorm gat. BlackBerry heeft minder dan 2% gevolgd door Nokia met Symbian en wellicht Windows phone. Helaas geeft dit onderzoek geen uitsluitsel of de tablet verantwoordelijk is voor de stijging in het gebruik van mobiel internet.

Telebeeld adviseert fabrikanten wel om eens naar deze cijfers te kijken. Het opent waarschijnlijk hun ogen. BlackBerry is volgens ons een goed voorbeeld van een bedrijf dat niet meer met hun klanten in contact staat. Hoewel de introductie van hun nieuwe operating system en telefoons uitgesteld is tot het eerste kwartaal van 2013, blijven de Canadezen maar hameren dat hun huidige telefoons en ook hun nieuwe BB 10 toestellen dé nieuwe internet telefoons zijn. Browsing schijnt een unieke ervaring op een BlackBerry te zijn. Helaas denken gebruikers daar anders over. Get back to reality.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel