Meer details over koop Brightstar door Softbank

Donderdag kwamen wij al als eerste met het bericht over een deal tussen Brightstar en Softbank. Nu zijn er meer details naar buiten gekomen over deze geplande overname van Softbank. Het Japanse bedrijf betaalt US$ 1,26 miljard (€ 921 miljoen) voor een meerderheidsbelang van 57% in Brightstar. Eerder dit jaar nam Softbank nog het Amerikaanse netwerk Sprint over voor US$ 21,6 miljard (€ 15,8 miljard).

Het aandeel in Brightstar wordt in de komende vijf jaar vergroot naar maximaal 70%. De oprichter en CEO van Brightstar, Marcelo Claure, houdt de overige 43% in zijn bezit. Als gevolg van deze deal wordt Brightstar de exclusieve partner van Sprint en mogelijk andere Softbank bedrijven. Brightstar, met hun hoofdkantoor in Miami, is nu al actief in 50 landen en heeft iets meer dan 4000 werknemers. In 2012 was de omzet US$ 6 miljard (€ 4,4 miljard).

In Europa is Brightstar vooral actief als recycler en heeft het enige tijd geleden het Engelse MPX overgenomen. MPX is Vodafone’s exclusieve ‘trade-in’-partner. Ook in Nederland verzorgt Brightstar het recycling-programma voor de BelCompany/Vodafone-winkels. Op dit moment verkoopt Brightstar nog geen mobiele telefoons en accessoires in Europa. De oorlogskas is nu wel gevuld en wellicht gaat nu de lang verwachte overname van 20:20Mobile eindelijk plaatsvinden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel