Management buy out bij Into Telecom

Bij één van de grootste zakelijke telecomresellers in Nederland Into Telecomheeft een management buy out plaatsgevonden. Eigenaar Jan-Willem van Dijk heeft vanaf 1 april 2014 zijn aandelen verkocht aan het zittende management team van Into Telecom en investeringsmaatschappij Foreman Capital. Van Dijk zegt dat hij de beslissing om Into Telecom te verkopen heeft genomen om gezondheidsredenen.

Bij het bedrijf werken 95 mensen en daarnaast zijn 40 franchisenemers. Into Telecom is shirtsponsor van de voetbalclub NAC. Oud eigenaar Van Dijk gaat na de zomer (onbezoldigd) voor NAC werken als commercieel manager.

Lees het hele persbericht.

Management buy out Into Telecom

Op 1 april 2014 heeft er bij Into Telecom BV en Breda Marketing BV een management buy out plaatsgevonden waarbij grootaandeelhouder Jan-Willem van Dijk zijn belang heeft verkocht aan investeringsmaatschappij Foreman Capital en aan het bestaande directieteam, te weten: Frank van Rossum, Erik van Arkel, Eric van den Hatert, Ernstjan Nijsink en Jim Egging. Het management neemt een substantieel minderheidsbelang.

Directieteam:
Frank van Rossum (financieel directeur) licht namens het directieteam toe: ‘Als directieteam zijn wij dankbaar dat wij de kans krijgen om financieel te participeren in deze deal. Into Telecom is altijd een uitstekend geleid bedrijf geweest en het is nu aan ons om die successen verder uit te bouwen. Die ruimte krijgen wij ook ten volle van onze nieuwe grootaandeelhouder en dat maakt dat wij met extra trots en motivatie aan deze klus beginnen’.

Jan-Willem van Dijk:
‘De afgelopen tien jaar heb ik met veel plezier eraan mogen bijdragen om deze organisatie uit te bouwen van een bedrijfje geleid vanuit een huiskamer tot de absolute nummer één in de zakelijke telecom markt’, aldus Van Dijk.

‘Gezondheidsproblemen hebben mij helaas genoodzaakt om het bedrijf in de verkoop te zetten. Het feit dat het bestaande directieteam kan mee participeren én ik het bedrijf in (financieel) gezonde toestand goed achter  laat, geeft mij een goed gevoel.

Doorslaggevend om de deal definitief door te zetten, is uiteindelijk het feit geweest dat ik in februari met NAC algemeen directeur Justin Goetzee in gesprek ben geraakt om mijn commerciële expertise in de nabije toekomst in te zetten ten faveure van  NAC. In samenspraak met Justin, de RvC en de grootaandeelhouder is daaruit gekomen dat ik mij na de zomer –onbezoldigd- ga bezighouden met het verhogen van de commerciële mogelijkheden en verdiencapaciteit van mijn favoriete club. Voor mij persoonlijk is dit altijd een ultieme wens geweest. Tot en met 20 mei blijf ik operationeel actief binnen Into Telecom om zodoende een goede overdracht en inwerkperiode van mijn opvolgers te bewerkstelligen’.

Foreman:
Namens Foreman Capital, Sander van Woerden: “We kijken er naar uit Into Telecom en haar management te ondersteunen in de ingezette expansiestrategie. Gezamenlijk optrekken met management en vervolgens op een actieve manier de organisatie uitbouwen is wat we graag doen.”     

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel