Macaw helpt door nucleaire top gestrande forenzen met mobiele werkplek

Om aan te tonen dat ondernemingen in de Randstad maximaal productief kunnen blijven tijdens de Nucleaire Top, laat IT-dienstverlener Macaw op verschillende plaatsen langs de drukste snelwegen forenzen zelf het gemak van de mobiele ‘top’-werkplek ervaren. 

In de media is veel aandacht voor de verkeersbelemmerende maatregelen tijdens de Nuclear Security Summit 2014 in Den Haag. Veel bedrijven die tijdens het event fysiek slecht of zelfs helemaal niet bereikbaar zijn, hoeven echter niet voor productiviteitsverlies te vrezen als ze over de middelen beschikken om hun medewerkers veilig en efficiënt elders (bijvoorbeeld thuis) te laten werken.

Van 24 tot en met 28 maart wil Macaw weggebruikers die wel in de auto zijn gestapt, de mogelijkheden van het mobiele werken direct zelf laten ervaren. Met een mobiel kantoor doet de IT-dienstverlener diverse plekken aan langs de snelwegen van Nederland, die naar verwachting het zwaarste getroffen worden door de Nucleaire Top. In deze TOP-werkplek demonstreert  Macaw alle mogelijkheden van de digitale werkplek in de cloud. Macaw biedt in dit mobiele kantoor iedereen breedband mobiel internet en een kop koffie of energy drink aan, zodat het werk door kan gaan ondanks files of omleidingen. 

“Ik kom dagelijks bedrijven tegen, die geen voorzieningen hebben voor mobiel werken”, zegt Roel Bergsma, directeur Business Development van Macaw. “Werkgevers verschuilen zich soms achter security issues, maar er wordt juist een onveilige situatie gecreëerd wanneer werknemers hun documenten en gevoelige informatie op een USB-stick mee naar huis nemen. Dat is onnodig, want met de technologie van vandaag kan iedereen altijd en overal met elkaar samenwerken.”

De Nucleaire Top maakt duidelijk hoe kwetsbaar ondernemingen zijn bij grote verstoringen, terwijl moderne technologie beschikbaar is om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. Het goed inzetten van die technologie stelt iedere medewerker in staat zijn of haar normale werkzaamheden te verrichten, informatie in te zien en documenten te creëren en te delen. Tools als videovergaderen en zakelijke en publieke sociale netwerken zorgen ervoor dat medewerkers ook op een persoonlijke manier altijd met elkaar in contact blijven en overal kunnen samenwerken.

“Met de moderne cloud-technologie en business productivity tools die tot onze beschikking staan, is het mogelijk om binnen een dag een effectieve digitale werkomgeving te creëren,” betoogt Bergsma.

Route Mobiele TOP-werkplek
Kijk hier voor de route én stopplaatsen van de Mobiele TOP-werkplek tijdens de Nucleaire Top-dagen op 24 en 25 maart. Blijf op de hoogte van de meest actuele route op Facebooken Twitter via #HNWIB. 

      

Over Macaw
Macaw ontwerpt, bouwt en beheert online IT-oplossingen voor middelgrote en enterprise bedrijven die vandaag succesvol willen zijn en mee willen groeien met de ontwikkelingen in de toekomst. Macaw gelooft dat het succes daarbij niet alleen ligt in de technologische kracht van de oplossingen, maar vooral in de innovatieve kracht die ontstaat wanneer vandaag al de wensen en eisen van morgen werkelijkheid worden.

Macaw onderscheidt zich van andere IT-bedrijven door de verschillende producten en diensten te integreren en te verbinden met elkaar. Vanuit vijf businessunits biedt Macaw BI-, CRM- en ERP-oplossingen, marketing en e-commerceoplossingen, digitale werkplekken, onderhoud, beheer en hosting, en tevens strategische consultancy en projectmanagement. 

De cultuur van Macaw kenmerkt zich door medewerkers die gedreven zijn, een empatisch vermogen hebben en transparant werken. Die met veel enthousiasme aan projecten werken en hun passie voor het vakgebied delen met de buitenwereld. Deze cultuur is diverse keren beloond met de titel Beste Werkgever van Nederland en daar zijn we trots op!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel