Liquid-armor vernis voor je smartphone en tablet

De redactie van Telebeeld ontving vanuit België een envelop met daarin een vloeibare screen protector. Tja, wij moesten ook even slikken, maar echt liquid-armor beschermt alle glazen schermen op basis van nanotechnologie. Eigenlijk breng je de screen protector aan als een laagje vernis op een schilderij.

Eerst maar even de techniek. Wij spreken over nanotechnologie. Wat is de nu precies? Volgens Wikipedia:

Dus 1 nm = 0000.000001. Erg klein dus. Het scherm van je telefoon lijkt volledig glad te zijn. Maar als je heel sterk inzoomt dan blijkt dat het meer weg heeft van schuurpapier. Met liquid-armor wordt dit schuurpapier gladder gemaakt, zodat stof en ook vloeistof geen vat meer krijgen op het scherm, maar ook zodat het moeilijker wordt om het oppervlakte te krassen. Ter vergelijking: met een mes kun je eenvoudiger een kras maken in een baksteen dan op een ruit. Op basis van dit principe werkt deze vloeibare screen protector. Dit is de theorie, nu de praktijk.

Het grote nadeel van andere traditionele screen protectors is altijd het aanbrengen. Het is bijna onmogelijk om het in een keer glad aan te brengen en altijd ontstaan er wel ergens kleinere of grotere luchtbellen. Het opnieuw doen is geen optie. Ook de prijs varieert nogal. Van nog geen € 5 per duo pack tot meer dan € 25 voor bijvoorbeeld 'the invisible shield' van Zagg. Overigens zijn deze dure screen protectors wel de beste verkopende accessoires in Amerika.

Liquid-armor verpakking is eenvoudig. Je krijgt naast een handleiding in veel talen, waaronder het Nederlands, een microvezelschoonmaakdoekje en natuurlijk het speciale liquid-armor
wegwerpdoekje. Dit laatste gebruik je om de speciale vloeistof mee aan te brengen. Het stinkt wel een beetje, een soort alcohollucht. Het aanbrengen van deze screen protector zelf is kinderlijk eenvoudig. Eigenlijk niet meer dan even het scherm schoonmaken, vloeistof van onder naar boven aanbrengen door een paar keer van boven naar onder te wrijven met het speciale liquid-armor doekje, even wachten en klaar is kees. Wel wordt aangeraden het scherm de eerste 24 uur niet teveel aan te raken. Eventueel teveel aangebrachte vloeistof kun je eenvoudig wegwrijven.

Werkt het het nu? Het scherm zelf lijkt iets stroever te zijn. Wij hebben de testtelefoon bewerkt met een pen. En het resultaat is verbluffend. Het krast niet. Pas als je veel kracht zet en diepe putten probeert te maken, zie je inderdaad dat het scherm wordt aangetast. Maar goed, de fabrikant geeft ook aan dat niets 100% bescherming geeft.

Liquid-armor kan je kopen in verschillende verpakkingen. Zo is er een single pack, adviesverkoopprijs € 11,90 inclusief BTW, met een distributieprijs van € 5,00, tot een spray, waarmee je maar liefst 50 toestellen kan beschermen, voor € 25,00 (SRP € 49,90). Deze vloeibare screen protector is dus in prijs vergelijkbaar met de traditionele beschermers maar door het gemak van aanbrengen wel een stuk handiger. En bovendien heeft het als voordeel dat je niet voor iedere telefoon een specifieke protector op voorraad moet hebben. Nee, de liquid-armor is een ‘one-fits-all’ oplossing voor iedere telefoon en tablet ongeacht de schermgrootte. Al met al is deze protector een prima margemaker met een beperkt risico.

De importeur voor de Benelux is het Belgische Digicom. Kijk voor meer informatie op www.liquidarmor.eu. Te koop in Nederland via Global Communication Components BV en Besttrade BV.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel