Lever je oude iPhone in voor een vaste prijs

Een stunt van de grootste mobiele phone recycler in Amerika. Het bedrijf Gazelle(.com) biedt tot en met 15 oktober vaste prijzen aan als je je oude Apple inruilt. Hiermee vooruitlopend op de verwachte introductie van nieuwe iPhones op 10 september.

 

Het is normaal dat bij de introductie van nieuwe telefoons, vooral die van Apple, onmiddellijk de buy-back enorm daalt. Met deze actie garandeert Gazelle echter de huidige prijs. Vooral sim lock vrije toestellen brengen veel geld op. Slimme actie van Gazelle, want oude iPhones blijven gewild. Vooral bij verzekeraars. Immers zij geven natuurlijk liever een gerefurbished aan hun klanten dan een nieuw toestel. Dat scheelt zeker 20% aan kosten. En dat is pure winst. 

Het is onwaarschijnlijk dat Nederlandse recycling sites gaan volgen. Allereerst is de markt hier anders. Toestellen worden ingekocht om vervolgens vooral aan China en Afrika te worden verkocht. Daarnaast kunnen en willen deze bedrijven geen enkel risico lopen en dit vinden zij ongetwijfeld te gevaarlijk.

 Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel