Lees het laatste nieuws over Samsung in de dagelijkse Newsflash

Samsung maakt bekend dat wereldwijd er meer dan 100 miljoen gerbuikers zijn van hun messaging programma ChatOn. De app is nu beschikbaar in 63 verschillende talen en in 237 landen. ChatOn draait natuurlijk op Android maar ook op iOS, Bada, Windows Phone en gewoon via internet. Wij willen wel een kanttekening maken. Gaat het om 100 miljoen actieve gebruikers of slechts om mensen, die de app hebben geïnstalleerd. In vergelijking WhatApp heeft 300 miljoen actieve gebruikers en BBM 60 miljoen.

Sony hoopt in hun fiscale jaar 2014 (april 2014 0 maart 2015) meer dan 65 miljoen smartphones te gaan verkopen. Dat is een groei van 55% in vergelijk met hun plan voor het fiscale jaar 2013 van 42 miljoen stuks. Er zullen toestellen komen met zowel processor van Qualcomm (high end) en MediaTek voor het midden- en lagere deel van de markt. Hoewel de meeste toestellen op Android draaien komt Sony ook met een Firefox OS smartphone uit.

Android neemt het stokje van Apple iOS over op de tablet markt. In het tweede kwartaal van 2013 zijn er wereldwijd meer Android tablets verkocht dan die met iOS. Daarnaast was de Android omzet gelijk aan die van Apple voor wat betreft tablets en heel belangrijk naderen iOS tablets de gemiddelde verkoopprijs van tablets in het algemeen.

Via het Japanse netwerk NTT DoCoMo komen de specificaties naar buiten van de nieuwe Sony Xperia Z1 mini. Het toestel krijgt een quad-core 2.2 GHz processor en een camera van 20,7 MP. Het scherm is echter kleiner dan de Z1 met zijn 4,3".  

In Amerika is ontdekt dat er wel eens advertentie kunnen komen in Google's Gmail op Android smartphones. Verborgen programmeercode in de nieuwste versie, die op dit moment wordt uitgerold, duiden daarop. Het lijkt dat de advertenties als berichten in je inbox komen te staan. Wij zijn benieuwd of gebruikers hier trek in hebben en niet massaal voor een alternatief gaan kiezen.

Goed nieuws voor Microsoft. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta gaat al haar 11.000 piloten uitrusten met de nieuwe Surface 2 tablet. De Surface draait op het nieuwe Windows 8.1 RT. Wel moet de ‘Federal Aviation Administration’ nog even toestemming geven omdat je eigenlijk tijdens de start en landing geen elektronica aanboord aan mag staan. Delta gaat hiermee jaarlijks zo’n US$ 13 miljoen mee besparen omdat processen efficiënter gaan.

Samsung staat onder druk. De nieuwe Samsung Note 3 en Galaxy S4 hebben net als bijvoorbeeld DVDs een ‘regio lock’. Dus is een toestel aangemeld bij een Europees netwerk, dan kan jij dit zelfde toestel niet bijvoorbeeld met een Amerikaanse sim aanmelden op het Amerikaanse netwerk. Het is onduidelijk waarom Samsung dit doet. Waarschijnlijk om lokale markten te behoeden voor het grijs importeren van telefoons. Overigens je kan de lock gratis laten verwijderen door een officieel Samsung service center.

Het Chinese bedrijf Lenovo gaat twee nieuwe smartphones, de Vibe X en Vibe Z, ook buiten China verkopen. De Vibe X krijgt een 5” scherm en is slechts 6,9 mm dik. De Vibe Z is nog groter. Naast een 5,5” scherm heeft dit toestel de nieuwe Qualcomm Snapdragon 800 processor aanboord. Lenovo is de grootste smartphonefabrikant op hun thuismarkt en al heel groot in PCs. Nu maar kijken of Lenovo net zo succesvol kan zijn met smartphones in Europa.

Iedere zes maanden krijgt Huawei een nieuwe CEO. De komende tijd is Eric Xu aan de beurt. De CEO komt uit een trio managers, die na elkaar aan het hoofd van dit gigantische bedrijf staan. Op 1 april staat de volgende manager al weer klaar.

Apple is nu ook het meest waardevolle merk ter wereld. Jarenlang werd de lijst van het Amerikaanse consultancybedrijf Interbrand geleid door Coca-Cola. Nu dus Apple, vlak gevolgd door Google. Ook IBM, Microsoft, Samsung en Intel staan in de top 10.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel