Kwartaal cijfers onderzoekbureau IDC

Het bekende onderzoekbureau IDC heeft, zoals ieder kwartaal, weer de cijfers bekend gemaakt van de verschillende wereldwijde marktaandelen van telefoon besturingssystemen.

Natuurlijk laat deze update een verdere groei van zowel Android als Apples’s iOS zien. Beide systemen samen hebben nu een aandeel van maar liefst 82%. Vooral de enorme groei van Android is de verrassing.  Wat ons verder opvalt is dat Symbian met meer dan 60% gedaald is in vergelijking met 12 maanden geleden.  Ook BlackBerry’s operation system heeft de daling die eind vorig jaar is ingezet helaas niet kunnen omzetten in een stabilisatie.  

Helaas voor RIM is het einde van hun ellende nog lang niet inzicht. Volgens The Wallstreet Journal kondigt het Canadese bedrijf voor 1 juni nog een verdere reorganisatie aan die tussen de 2.000 en wellicht 6.000 mensen hun baan gaat kosten. Het eerste slachtoffer is al gevallen. Patrick Spence, nog maar sinds enkele maanden verantwoordelijk voor RIM's wereldwijde verkopen, is ontslagen. Opmerkelijk want dit is een BlackBerry veteraan, die vanuit Londen zijn team aanstuurde. De redactie van Telebeeld heeft meerdere keren met hem gesproken en telkens kwam zijn voorliefde voor het werken met operatoren naar voren. Gaat RIM met het vertrek van Patrick Spence een andere koers varen? Meer focus op het distributiekanaal en op wellicht Noord-Amerika? De tijd gaat het ons leren maar wij zijn niet gerust op de uitkomst.

De redactie

Er zijn 1 reacties op dit bericht:
Interessant bericht. Android doet het goed. Symbian en Blackberry OS zakken ver in Alfred van Schuilenburg  |  16:30  |  29-05-2012
Reageren op dit artikel