Kort verder RIM nieuws

De Britse zondagskrant 'The Sunday Times' publiceerde gisteren een interessante verdere update over RIM, de maker van BlackBerry toestellen. Al eerder gingen er geruchten dat RIM waarschijnlijk zou worden opgesplitst. Je kon hierover al eerder een artikel lezen op Telebeeld.

Volgens de Britse krant is dit nu definitief. RIM gaat door als een service leverancier terwijl de hardware, de telefoons en tablets, verkocht gaan worden. Mogelijke overnamekandidaten zijn Samsung, Facebook en Amazon.

Hoewel Samsung Bada (Wave) als eigen operating system heeft is dit alleen beschikbaar voor entry level toestellen.

Voor smartphones moeten RIM zijn toevlucht zoeken bij Google en Microsoft. Naast het feit dat zij licenties moeten betalen, zijn beide Amerikaanse software reuzen ook directe concurrenten. Google met het onlangs gekochte Motorola en Microsoft die net heeft aangekondigd zelf weer tablets en telefoons te gaan maken. 

Om de aandacht af te leiden van de min of meer mislukte Facebook aandelen emissie en nu eindelijk een eigen Facebook telefoon op de markt te brengen, kan dit bedrijf weleens de redder voor BlackBerry worden. Of toch de on-line giant Amazon. De eigen Kindle is succesvol maar draait op Android. RIM's PlayBook lijkt nu redelijk aan te slaan omdat het juiste prijspunt is gevonden. Wellicht zorgt een mogelijke overnamen door Amazon er voor dat er nu ook eindelijk voldoende apps beschikbaar komen voor dit software platform.

Deze week komt RIM met de cijfers uit. Omdat de aandelen nu onder de $ 10 zijn is het Canadese bedrijf een makkelijke en relatief goedkope prooi geworden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel