Koopt Brightstar 20:20Mobile voor

Het lijkt er sterk op dat Brightstar US op het punt staat om 20:20mobile op korte termijn over te nemen. Eerder konden wij al melden dat Brightstar’s CEO en oprichter Marcelor Claure op bezoek is geweest op het hoofdkantoor van 20:20 in Crewe in het midden van Engeland niet van Manchester.

Van bronnen hebben wij vernomen dat het boekenonderzoek inmiddels is afgerond en dat er een bod van £ 150 miljoen op tafel zou liggen. In 2006 heeft Doughty Hanson, een Amerikaanse venture kapitalist, nog £ 347 miljoen aan de Caudwell Group betaald voor hun distributietak 20:20 Logistics. Als alle cijfers kloppen dan maakt vooral de groot aandeelhouder een enorm verlies.

De consolidatieslag in distributieland gaat door en lijkt haar climax te bereiken. Nu Ingram Micro Brightpoint aan het integreren is, Tech Data Mobile steeds meer vorm krijgt moet Brightstar echt opschieten. Telebeeld heeft opgevangen  dat de deal tussen Brightstar en 20:20Mobile op zijn vroegst in februari 2013 is afgerond. Het is nu tijd voor de advocaten om de details van de overname af te ronden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel