'Kill switch' wordt standaard op smartphones

Op uitdrukkelijk verzoek van de Koreaanse overheid gaan zowel bijvoorbeeld Samsung en LG op korte termijn, uiterlijk begin volgend jaar, een zogenaamde 'kill switch' installeren op al hun smartphones en tablets. Doel is om op deze manier het enorm aantal diefstallen van dit soort apparaten te helpen tegen te gaan.

Deze antidiefstal feature maakt het voor bijvoorbeeld fabrikanten en ook netwerken mogelijk om betrekkelijk eenvoudig op afstand, een toestel geheel buiten werking te zetten. Hierdoor wordt een gestolen telefoon op slag waardeloos. Ook Apple lijkt met iets vergelijkbaars te komen. In hun nieuwe besturingssysteem iOS 7, kun je kiezen dat je een iPhone en of iPad alleen kan resetten na invoer van je originele Apple ID. Dieven kunnen hierdoor iPhones en iPads nooit meer terugzetten naar bijvoorbeeld de standaard fabrieksinstellingen. Ook dit maakt gestolen producten op slag niets meer waard.

Sommige fabrikanten gaan nog verder. Het ook Koreaanse Pantech bijvoorbeeld heeft deze 'kill switch' al standaard aan boord van hun nieuwste smartphones. Ook hebben zij voor nog verdere bescherming een 'geheime' vingerafdrukscanner in het toestel ingebouwd.

Zonder de juiste vingerafdruk kun je het toestel niet meer 'unlocken'. Volgens geruchten gaat ook Apple in de nieuwe iPhone 5S zo'n scanner op de huidige plek van de 'home'-knop inbouwen.

Cijfers uit Engeland maken het diefstalprobleem pas goed duidelijk. Aan de overkant van de Noordzee heb je een kans van 16% dat je mobiele telefoon gestolen wordt. Het is dan ook niet gek dat ook juist vanuit Engeland de roep om een 'kill switch' groot is.

Door: de redactie

 

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel