Is Switch Your Mobile onderscheidend genoeg in de 2e use markt?

Switch Your Mobile is een nieuwkomer op de mobiele telefoon en tablet inruilmarkt. Wij hadden het genoegen om eens bij hen langs te gaan en te oordelen of het bedrijf nu echt “nieuw nieuw” is. 

Is Switch Your Mobile nu echt zo nieuw? Ja, de onderneming wel, maar het concept niet. Er zijn meerdere bedrijven die zich bezighouden met in- en verkoop van dergelijke toestellen.

Toch maakt het dat Switch Your Mobile onderscheidend is. Zij bieden namelijk een platform aan waar je de mogelijkheid krijgt om toestellen in te kopen en ook weer te verkopen. Vandaar de naam “Switch Your Mobile” Ruil je oude toestel in voor een model dat goedkoper is dan hetzelfde model nieuw in de winkel kopen. Deze mogelijkheid bieden ze aan voor zowel voor de zakelijke- als voor de particuliere klant. 

Switch Your Mobile  is een onderdeel van HV Trading wat is opgericht door twee zeer ervaren en energieke ondernemers en  sinds eind 2011 actief is in de telecommarkt.

Om hun bedrijfsvoering kracht bij te zetten zijn zij een partnership aangegaan met “Geef je Mobiel”.  Deze onderneming heeft als moto “zamel in en realiseer je doel”. Je kunt dus zelf bepalen welk goed doel je wilt steunen, als je een telefoon inruilt. Dit is onderscheidend  in vergelijking met  andere toestelinname-organisaties. Hier staat vaak een doel vast en kan er dus niet gekozen worden welke liefdadigheid je  echt wilt steunen.

De vraag is natuurlijk of dit onderscheidend genoeg is? Energie en gedrevenheid hebben beide mannen in ieder geval genoeg. “We streven ernaar om alles onder een dak te kunnen aanbieden op het gebied van inname van gebruikte telefoons en tablets, niet alleen in- en verkoop maar ook refurbishment en waar nodig reparaties en dit zowel voor B2B als voor B2C” zegt Bats Hartman, directeur van Switch Your Mobile. 

Ondertussen wordt er al samengewerkt met een aantal retailers, verzekeringsmaatschappijen en logistieke bedrijven. Vanuit het verleden hebben de medewerkers van SYM jarenlange ervaring in de mobile aftersales markt. Dit helpt zeker om een goede en een betrouwbare relatie op te bouwen. “We staan al weer op punt om een grotere locatie te gaan betrekken. Wat wel belangrijk is dat we gecontroleerd groeien”, volgens de heer Hartman.

Wellicht een cliché “we zijn pas tevreden als onze klanten tevreden zijn” is een van de moto’s van Switch Your Mobile.

De vraag of Switch Your Mobile onderscheidend genoeg is, moet eigenlijk gesteld worden aan de klanten. Vinden de klanten dit ook?

Een totaal platform waar men de klanten diverse mogelijkheden biedt om toestellen in- en te verkopen en de mogelijkheid bieden via een van hun partners om daarbij zelf een liefdadigheid doel kan kiezen vinden wij in ieder geval wel onderscheidend.

Voor meer informatie over:

HV Trading: www.hvtrading.nl

Switch Your Mobile: www.switchyourmobile.nl

Geef je Mobiel: www.geefjemobiel.nl

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel