Inruil oude mobiele telefoons explodeert door komst iPhone 5

Een ander, wellicht onverwacht, gevolg van de introductie van Apple’s nieuwe iPhone 5 is de enorme stijging van het aantal toestellen dat wordt ingeruild. Gebruikte toestellen zijn over het algemeen nog veel geld waard en eind gebruikers maken hier optimaal gebruik van.

In de UK bij de Carphone Warehouse, het Engelse moederbedrijf van The Phone House en de grootste retailer in de UK, steeg het aantal inruiltoestellen met meer dan 413% op 21 september, de dag dat de iPhone 5 in Engeland werd geïntroduceerd. In de praktijk betekent dat 1 toestel dat werd ingeleverd per minuut! Maar ook nu nog is er een scherpe stijging te waar te nemen in het aantal gerecyclede telefoons.

In Nederland, bij de bekende inruilsite Cash4Mobile, brengt een gebruikte nog werkende iPhone 4S 16 Gb maar liefst € 234,88 op.

Dat is toch bijna weer een derde van de prijs van een nieuwe iPhone 5.

Wat gebeurt er nu met deze toestellen? Alles hangt af van de kwaliteit. Sommige telefoons zijn zo beschadigd dat ze voor enkele euro’s per kilo worden doorverkocht. Hier worden dan bijvoorbeeld in het Verre Oosten weer metalen uitgehaald. Andere worden gerefurbisht. Dit betekent dat er nieuwe software op wordt gezet, helemaal nagekeken en alle beschadigde onderdelen worden vervangen. Deze telefoons, zo goed als nieuw, worden gebruikt door mobiele telefoon verzekeringsmaatschappijen, immers zo’n toestel is veel goedkoper dan een nieuw toestel, verkocht als gebruikte toestellen of soms als leentelefoon.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel