Ingram Micro sterk in het recycle van mobiele telefoons in Amerika

Een interessant interview met de belangrijkste man van Ingram Micro Mobility in Amerika Bashar Nejdawi met het Amerikaanse tijdschrift FierceCIO, over de mogelijkheden van het recyclen van mobiele telefoons. Een belangrijke markt voor Ingram Micro zo blijkt.

Het bedrijf recyclet dagelijks meer dan 10.000 telefoons voor netwerken en retailers in Noord-Amerika. De toestellen, worden na ‘grading’ , of als ‘scrap’ verkocht of gewoon gerepareerd en opgepoetst (gerefurbisht).  Zo wist Ingram volgens Nejdawi voor een operator hiermee de inzet van gerefurbishte toestellen met 91% te vergroten. Dit scheelde het bedrijf meerdere miljoenen dollars per jaar.

Natuurlijk is het hergebruiken, naast milieuvriendelijk, ook economisch bijzonder lucratief. Uit 1 miljoen telefoons wordt ruim 16.000 kilo koper teruggewonnen, 350 kilo zilver en bijna 34 kilo aan goud. In één kilo oude smartphones (scrap) zit meer goud dan gemiddeld in één kilo gouderts. Volgens Ingram Micro is de totale wereldwijde recycle-markt jaarlijks zo’n € 24,6 miljard waard.

In Europa zijn zowel Ingram Micro als Tech Data Mobile nog niet actief op de recycle-markt. Dat ligt anders bij de andere grote distributeur: Brightstar 20:20Mobile. Zowel Brightstar als het oude 20:20Mobile hebben diverse recycle-partners zoals Vodafone, Tesco en ASDA (onderdeel van Wal-Mart). Het zou ons niet verbazen als Ingram Micro en Tech Data ook in ons land deze aantrekkelijke markt op korte termijn gaan betreden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel