Ingram Micro reorganiseert terwijl Brightstar gaat uitbreiden

De grootste distributeur van ITC-producten in de wereld het Amerikaanse Ingram Micro gaat verder met hun reorganisatie in Europa. Het bedrijf wil een soort organisatie-blueprint maken, die in alle landen geïmplementeerd gaat worden. Hierdoor kan Ingram optimaal gebruik gaan maken van schaalvoordelen en lokale excellence-centers creëren.  

Als een gevolg hiervan wordt de administratie volledig gecentraliseerd in Bulgarije, de accountingafdeling gaat naar Barcelona, finance naar Nederland en de gecentraliseerde contacten met vendors naar Frankrijk. Daarnaast worden de magazijnen in de Benelux en Duitsland verder samengevoegd. Het oude Brightpoint warehouse in Trier wordt gesloten en hetzelfde geldt voor het Belgische magazijn. De Benelux wordt vanuit Tilburg beleverd en Duitsland centraal vanuit Straubing. In België gaan in totaal rond de 180 arbeidsplaatsen verloren. Wellicht zal dit in Nederland ook gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.

Positiever nieuws over Brightstar. Na de overname van 20:20 en het instappen van het Japanse bedrijf Softbank in Brightstar, heeft het bedrijf besloten het oude logo te vervangen voor een nieuw fris ontwerp.Dit nieuwe logo heeft duidelijke Japanse invloeden (het land van de rijzende zon) gecombineerd met een referentie naar de naam Brightstar zelf natuurlijk. In Europa gaat Brightstar zich vooral richten op de verkoop van handsets en daarnaast op zogenaamde added-services na de acquisitie van 20:20Mobile is afgerond.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel