Ingram Micro neemt Brightpoint over voor $ 840 miljoen

Het was al langer bekend dat de Amerikaanse IT reus Ingram Micro op zoek was om nu eindelijk ook eens succesvol te worden met de verkoop van mobiele telefoons. Vandaag werd bekend dat Ingram Micro een grote stap heeft gezet met de koop van de grote Amerikaanse mobiele telefoon distributeur Brightpoint. Het is de bedoeling dat de acquisitie aan het einde van dit jaar wordt afgerond. Wel moet een en ander nog worden goedgekeurd door de een meerderheid van de aandeelhouders van Brightpoint.

Brightpoint is in 1989 opgericht en hun hoofdkantoor staat in Indianapolis. Ingram’s hoofdkantoor is op dit moment in Santa Anna in Californië. De laatst bekende omzet van Brightpoint was $ 5,2 miljard met een bruto marge van 7,2%. Bij Brightpoint zijn meer dan 4.000 mensen werkzaam heeft vestigingen in 24 landen. Volgens bronnen werden vorige jaar meer dan 112 miljoen apparaten door Brightpoint verkocht in meer dan 75 landen.

Ook in Nederland hebben beide bedrijven kantoren. Brightpoint was na de bijna terugtrekking uit Nederland nog maar enkele jaren geleden weer op de goede weg. Ingram Micro was net aan het investeren om hun mobiele afdeling handen en voeten te geven. Telebeeld komt deze week nog bij je terug met een verdere analyse.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel