Ingram Micro heeft haast met de Brightpoint integratie

Het lijkt dat de integratie van Brightpoint en Ingram Micro vorm begint te krijgen. Eigenlijk boven verwachting snel. Waarschijnlijk heeft de hype rond de overname van Brightstar Europe door Tech Data en de snelle naamsverandering van bijvoorbeeld een MCC in Tech Data Mobile, hiermee te maken. De distributie-reus uit Santa Anna heeft haast en dan moet alles wijken.

Voorlopig gaat Ingram meer en meer producten van Brightpoint in haar assortiment opnemen. Zo komen bijvoorbeeld  HTC, Sony en BlackBerry uit Den Bosch en de productrange wordt aangevuld met bijvoorbeeld de accessoires van Dicota, waar Ingram al langer een distributieovereenkomst mee heeft.

Het zou ons niet verbazen als de integratie beging 2013 al wordt afgerond. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat de naam Brightpoint wordt vervangen door Ingram Micro en dat Brightpoint’s sales en marketingteam volledig op gaat in Ingram’s kleinere maar succesvolle mobility afdeling. Dit zal ook hoogstwaarschijnlijk leiden tot het sluiten van Brightpoint’s kantoor in Den Bosch.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel