Ingram Micro heeft een super kwartaal gehad. Nettowinst steeg flink

De grootste distributeur van ICT-producten ter wereld Ingram Micro maakte gisteren haar kwartaalcijfers bekend. En die vielen niet tegen. De omzet ging met 4% omhoog van € 8,31 miljard in het vierde kwartaal van 2012 naar € 8,65 miljard in de laatste drie maanden van 2013. De nettowinst kwam uit op € 82 miljoen en dat is € 8 miljoen meer dan in dezelfde periode in 2012.

Ingram Micro's mobiele telecomtak deed het relatief goed, hoewel specifieke details nog niet bekend zijn. Ingram Micro's CEO Alain Monie zei in zijn toelichting wel dat er in Europa nieuwe contracten met fabrikanten zijn gesloten en dat er op korte termijn nog meer bij zullen komen. Telebeeld verwacht dat Samsung Mobile dit jaar nog aan het asortiment van Ingram Micro NL gaat worden toegevoegd.

Ingram gaat door met haar herstructurering en denkt hiermee in 2014 nog eens  € 73 miljoen aan kosten te kunnen besparen. De vooruitzichten voor het hele jaar zijn goed. Het bedrijf verwacht een gematigde groei in lijn met de wereldwijde economische ontwikkelingen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel