Ingram Micro gaat mobiele telefoonverzekeringen aanbieden

Ingram Micro is vorige maand begonnen om samen met de verzekeraar Supercover verzekeringsdiensten aan te bieden aan hun dealers in Engeland. Het gaat hierbij om smartphone-, computer- en tabletverzekeringen voor zowel het B2B als het B2C kanaal. De verzekeringen worden verkocht onder de Supercover merknaam.

Of Ingram ook in ons land verzekering gaat aanbieden is nog niet bekend. De verzekeringsmarkt in ons land is redelijk verdeeld en hierdoor nog maar zeer beperkt toegankelijk voor nieuwe aanbieders. De netwerken en retailers hebben allemaal langdurige contracten met verzekeringsmaatschappijen. Enkele maanden geleden sloot Ingram’s concurrent Tech Data een wereldwijde deal met Squaretrade om samen verzekeringen te gaan verkopen. In Nederland is deze alliantie in ieder geval nog niet actief.

Distributeurs zijn continue op zoek naar aanvullende producten en services om hun marges te verbeteren. Verzekeringen kunnen hierin, mits op de juiste wijze en met voldoende kennis in de markt gezet, een belangrijke rol spelen. Maar doe je het niet goed dan is het leed niet te overzien.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel