Huwei de grootste 3G/4G dongle leverancier

Huawei is opnieuw de grootste fabrikant van 3G/4G internet dongles. Volgens het Zweedse Berg Insight heeft dit Chinese bedrijf een wereldwijd marktaandeel van meer dan 54%. Het ook Chinese ZTE heeft 34% van de markt en verder hebben vooral in Noord Amerika ook Sierra Wireless en Novatel Wireless een significant aandeel. In 2011 werden meer dan 100 miljoen breedband terminals verkocht.

Vooral de USB dongle wint aan populariteit maar nieuwe zogenaamde mobiele (WiFi) hotspots groeien zelfs nog harder. Echter volgende jaar kan hierin wel eens een kentering inkomen omdat steeds meer smartphones een Hotspot functie hebben. Vanaf Android 2.3 en ook in Apple’s iOS is het heel gemakkelijk om via WiFi tot 5 andere apparaten via je telefoon toegang tot internet te geven.

In Europa zin 21,8% van alle internet connecties nu mobiel en in Amerika is dat 18,1%. Was mobiel internet vroeger nog vooral een zakelijke toepassing nu zie je steeds meer consumenten mobiel online gaan. Hierdoor worden operatoren gedwongen om hun bandbreedte te vergroten maar de meeste zitten aan de grenzen van hun capaciteit. Vooral de iPhone heeft voor deze digitale revolutie gezorgd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel