Huawei investeert fors in 5G

Goede berichten van het Chinese bedrijf Huawei. Met hun smartphones hebben ze de laatste maanden een plaats veroverd in de wereldwijde top 5 van mobiele telefoonfabrikanten en in Nederland stonden zij niet lang geleden één week zelfs in de top 3. Nu komt het bericht naar buiten dat zij tot 2018 € 444 miljoen gaan investeren in de ontwikkeling van een 5G netwerk.

5G is een nieuwe datatransmissie-technologie die 100 keer sneller is dan het huidige 4G-netwerk. 5G kan snelheden bereiken tot maximaal 10 Gbps. Huawei toonde 5G het eerst in 2009 en kwam met de eerste prototypes in Barcelona tijdens het Mobile World Congress van 2011 en 2012. Volgens Huawei kan 5G al in 2020 commercieel worden uitgerold.

In dat jaar gebruiken wereldwijd maar liefst 6,5 miljard mensen mobiele telefoonnetwerken voor hun dataverbinding. In de M2M markt, hierbij moet je denken aan huishoudelijke apparaten, auto's, slimme meters en medische apparatuur, zullen volgens de verwachting zelfs 100 miljard toestellen met het netwerk verbonden worden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel