Hoe reageert de beurs op de nieuwe Nokia toestellen?

Gisteren was het de grote dag voor Nokia. Samen met Microsoft maakte de Finnen bekend met twee nieuwe Windows Phone 8 toestellen in oktober te komen. De Lumia 920 en Lumia 820 hadden de specificaties die al lang op internet rondgingen en er waren dus weinig verrassingen. Hoe reageerde Wallstreet op deze toestellen?

Eigenlijk niet goed. Het Nokia aandeel verloor gisteren maar liefst 11,1 % en sloot ruim onder de US$ 2,40. Zo laag is het aandeel de laatste maanden niet meer geweest.

Door de continue patentenstrijd tussen Samsung en Apple was Nokia juist weer een aantrekkelijk aandeel geworden. Natuurlijk heeft het veel ingeleverd de afgelopen jaren maar het leek dat investeerders weer wat vertrouwen kregen.

Beleggers hadden graag meer duidelijkheid gekregen welke operators de nieuwe toestellen in hun assortiment gaan opnemen en belangrijker wanneer. Het vierde kwartaal was hen een beetje te vaag. De telecommarkt is wel positief over de nieuwe telefoons. De meeste analisten zijn vol lof. Uiteindelijk gaat de klant de toekomst van Nokia bepalen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel