Hoe gebruiken wij onze smartphones?

De Britse kwaliteitskrant The Telegraph heeft samen met de Engelse operator O2 onderzoek laten doen hoe de gemiddelde Brit zijn smartphone gebruikt. Heel opmerkelijk kwam uit dit onderzoek naar voren dat van de twee uur dat het toestel dagelijks gebruikt wordt er slecht 12 minuten mee gebeld wordt.

Surfen op het internet en sociale media zijn veel populairder. De gemiddelde Engelsman besteedt hier bijna 45 minuten per dag aan. Pas op de vijfde plaats komt bellen. Aan het mailen en sms’en besteden wij per dag bijvoorbeeld ook al veel meer tijd dan simepel bellen, namelijk ruim 23 minuten.

74% van de ondervraagden neemt foto’s met zijn of haar toestel. Dit was dan ook verreweg de meeste gebruikte functie van een smartphone. Gemiddeld wordt de camera bijna drie en een halve minuut ter hand genomen.

Het ligt voor de hand dat deze statistieken ook gelden voor de gemiddelde Nederlandse smartphone-gebruiker. Interessant onderzoek dat de Telecom retailer kan gebruiken bij het verkopen van een toestel maar zeker ook bijvoorbeeld bij bijpassende accessoires. Iedere dag weer luistert de gemiddelde eindgebruiker meer dan 15 minuten naar muziek, speelt ruim 14 minuten spelletjes en kijkt bijna 10 minuten naar een film. Dit alles kan je niet doen zonder een goede headset. Weer de uitgelezen mogelijkheid om bij iedere smartphone accessoires te verkopen. Nu nog statistisch onderbouwd ook. Doe er je voordeel mee.

Door: Redactie Telebeeld

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel