Het spook van BTW fraude

Hoe werkt deze zogenaamde BTW-carrousel nu precies? De basis is dat binnen zo?n netwerk zowel fraudeurs als niets vermoedende dealers actief zijn. Simpel gezegd: er wordt door de frauders wel BTW gefactureerd, en dus teruggevraagd van de Belastingdienst, maar nooit afgedragen. Zij werken met zogenaamde plof BV?s. Op het moment dat er echt moet worden betaald zij deze allang failliet.

Partijen telefoons worden met 0% BTW vanuit bijvoorbeeld de UK verkocht aan een bedrijf in Belgi?. Dit bedrijf, de fraudeur, verkoopt de toestellen door aan een gewoon bedrijf. Die verkoopt het weer door aan anderen en vervolgens koopt de fraudeur vanuit de UK de toestellen weer zonder BTW uit Belgi?. Vaak waren dit in het verleden alleen maar papieren transacties maar tegenwoordig wordt er veel met drop-shipments gewerkt.

Waar moet een gewone dealer nu opletten om hierbij niet betrokken te worden? Koop alleen maar van betrouwbare partners. Dus de grote distributeurs zoals Brightstar en 20:20 Mobile. Wees extra op je hoede als er plotseling gevraagd wordt om een partij bijvoorbeeld op Schiphol af te leveren. Ken uw klanten. Vraag altijd op een KvK uittreksel en bij de minste twijfel controleer het BTW-nummer bij de belastingdienst.

U bent dan wel niet direct schuldig binnen zo?n BTW-carroussel maar het is wel erg lastig. Terugbetalen van de BTW kan jarenlang vertraagd worden en wie zit er nu te wachten op een bezoek van de FIOD? Daarnaast wordt uw markt kapot gemaakt door deze BTW oplichters. Hier valt niet tegen te concurreren.

De redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel