Het laatste nieuws dagelijks in de Newsflash

Nokia Here maakt offline gebruiken van kaarten nog makkelijker. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid al om specifieke kaarten naar je smartphone te downloaden. Hierdoor ben je niet afhankelijk van je 3G. Zo heb je bijvoorbeeld in het buitenland geen extra roamings-kosten. Bij een update moest je vroeger de hele kaart opnieuw binnenhalen. Vanaf nu zorgt Here er zelf voor dat je alleen nog maar de veranderingen downloadt. Dit zorgt dat je tussen de 85% en 90% minder data hoeft te downloaden en dat de update dus veel sneller gaat. Goed nieuws van Nokia.

PostNL gaat ook op maandag pakjes bezorgen voor Coolblue en Bol.com. Dit betekent wel dat medewerkers van het postbedrijf extra moeten gaan werken op zondag, zodat er inderdaad op maandag bezorgd kan worden. Coolblue hoopt hiermee de verkopen in het weekend te stimuleren.

BlackBerry denkt dat het nog dit jaar een extra verlies moet incasseren van US$ 400 miljoen (€ 295 miljoen). Eerder waren de kosten van het ontslag van 40% van de werknemers nog begroot op zo'n US$ 100 miljoen (€ 74 miljoen) nu is dit dus naar boven bijgesteld. Alle negatieve berichten rondom de financiële situatie van BlackBerry zorgen er ook voor dat er minder BB10 services en toestellen gekocht worden.

Bijna 2 jaar geleden slaagde Motorola erin om via de Duitse rechter gedaan te krijgen, dat Apple's iOS 'push mail' in Duitsland werd verboden. Dit was de tussentijdse uitkomst in de patentenoorlog tussen Apple en (Google)Motorola. Gelukkig voor Duitse Apple gebruikers hebben de Amerikanen een borg van € 135 miljoen gestort, waarna voorlopig het gebruik weer is vrijgegeven.

Zowel Samsung als LG komen nog deze maand met (licht) gebogen OLED schermen smartphones. Het ontwerpen van zo'n toestel is best wel lastig.

Immers op dit moment zijn er nog geen buigzame batterijen en moederborden. Telebeeld begrijpt overigens niet helemaal het nut. Wellicht worden wij ook overtuigd na het testen van een gebogen telefoon, Huh.

Vertu - je weet wel van de super dure telefoons - komt met de Constellation. Dit vroege onderdeel van Nokia brengt geen Windows Phone toestel op de markt, maar gewoon een Android telefoon. Het toestel heeft redelijk specificaties.

Het scherm is 4,3" groot met een resolutie van 1280 * 720 met de nieuwste versterkte gals van Sapphire. De processor is een dual-core 1,7 GHz en de telefoon draait op Android 4.2.  De webcam is 1,3 MP en de normale camera heeft een resolutie van 13 MP. En dan de prijs. Die is niet mals. Je betaalt voor de 32 Gb versie een schamele € 4.90, maar het toestel is dan wel keurig netjes met leer afgewerkt.

Weer slecht nieuws voor HTC. Het bedrijf wordt door Nokia gedwongen om enkele belangrijke elementen van hun nieuwste generatie smartphones voor de Amerikaanse markt te wijzigen. Samen met Qualcomm, de fabrikant van de meeste chips, wordt hard aan een oplossing gewerkt. Komt de aanpassing niet op korte termijn dan kan HTC de One en One mini op termijn niet meer verkopen.

Zoals verwacht hebben de aandeelhouders van KPN woensdag tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering, ingesteld met de verkoop van hun Duitse dochter E-Plus aan Telefónica voor € 8,5 miljard. Eerder had América Móvil hier al mee ingestemd.

De Britse vergelijkings wesbite USwitch houdt dagelijks de best verkochte telefoons bij. Voor het eerst wordt de lijst aangevoerd door de nieuwe Apple iPhone 5S Gold.

De ook nieuwe iPhone 5 C, de groene variant, vinden wij terug op plaats 6. In totaal staan er 5 iPhones in de top 10. Met recht een groot succes.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel